Zultse Janis en Selina wagen hun kans in The Voice: “Blij dat we met twee zijn”

In de komende aflevering van The Voice krijgen de Zultse kijkers een dubbele dosis lokaal talent voorgeschoteld. Zowel Janis Vercaempst (26) als Selina Baron (22) nemen deel aan de blind auditions. “De sfeer onder de kandidaten is altijd goed maar iemand uit dezelfde gemeente gun je het misschien nog iets meer”, zegt Selina.

Voor Selina is het haar tweede deelname aan The Voice. “Toen was ik net achttien en ik wou vooral eens van professionals horen waar ik precies stond. In het middelbaar trad ik veel op in schoolbandjes, zo heb ik mijn passie voor muziek ontdekt. Ik hoorde regelmatig dat ik goed kon zingen, maar altijd van vrienden of familieleden. Ik hoopte vooral op oprechte feedback van The Voice.”

Coaching

“Ik kreeg er goeie commentaren maar niemand draaide zijn stoel, jammer natuurlijk. Nadien werd ik toch nog opgepikt door Laura Tesoro voor The Voice Comeback Stage, dat was wel een emotionele rollercoaster. Die reeks is enkel te zien op VTM GO, dus ik ben niet meer op tv geweest maar kreeg wel de coaching. Achter de schermen heb ik enorm veel geleerd. Ik moest ook nog veel groeien.”

De tweede Zultse kandidaat is Janis Vercaempst. Ook zij deed eerder al mee aan The Voice maar haakte net voor de blind auditions zelf af. “Toen deed ik mee als duo met mijn vriend. Hij is singer-songwriter, maar staat liever niet op het podium. Dit jaar vroegen we ons zelf om opnieuw deel te nemen, maar nu doe ik alleen mee.”

“Ik heb een haat-liefde relatie met zingen. Ik heb de opleiding voor musical gevolgd maar eigenlijk zie ik mezelf meer als actrice dan zangeres. Op school werd ik altijd slecht beoordeeld op mijn zang. Ik heb er zelf mijn eerste jaar voor moeten dubbelen, zeer uitzonderlijk op een conservatorium. Op school hebben ze me erg onzeker gemaakt over mijn stem. Ik wil door mijn deelname aan The Voice bewijzen dat ik op een podium durf staan en durf zingen.”

“Het is wel enorm toevallig dat we met twee kandidaten uit Zulte zijn. Ik kende Selina niet echt voordien maar ik ben blij dat we met twee zijn.”

Gedeelde passie

Dat beaamt ook Selina. “Dat maakt het extra interessant. Een echte concurrentiestrijd is het sowieso niet bij The Voice. Iedereen deelt dezelfde passie en gunt het elkaar, al gun ik het Janis misschien nog iets meer dan de rest.”

The post Zultse Janis en Selina wagen hun kans in The Voice: “Blij dat we met twee zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »