Zonnebeke start met sociale kruidenier

Het aantal mensen dat het financieel moeilijk heeft stijgt en daarmee ook het aantal mensen dat beroep doet op voedselhulp. Vanaf eind februari start de gemeente met een sociale kruidenier.

In 2020 ging het om 55 gezinnen, in 2021 om 65, in 2022 om 78 en in 2023 waren dat er al 90. Zij kunnen terecht bij de voedselbank in Ieper. Een aantal crisissen hebben de toename in de hand gewerkt. Door dit stijgende aantal besliste het gemeentebestuur om voedselhulp in eigen gemeente te realiseren. Vanaf eind februari zal dit kunnen in de Kraaiveldstraat nummer 6 te Passendale, bij de sociale kruidenier. Dit pand is gelegen naast PC De Craeye en wordt gehuurd van vzw De Craeye. Bij de sociale kruidenier kopen mensen met een laag inkomen voedsel en basisproducten tegen verminderde prijzen. De praktische levering van de voedseloverschotten zal gebeuren via Foodsavers Westhoek. Zij focussen op het leveren van kwalitatief voedsel en maken gebruik van sociale tewerkstelling. Ook met lokale spelers die soms kampen met voedseloverschotten, zal samengewerkt worden. “De sociale kruidenier wordt ook een plek waar ontmoeting gestimuleerd wordt en mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten met of zonder hulpvragen”, stelt schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere.

Vrijwilligers

Om de sociale kruidenier uit te baten, is er heel wat vrijwillige inzet nodig. Het gemeentebestuur lanceerde een oproep voor vrijwilligers en kreeg veertig reacties. Om kennis te maken met het gebouw en de werking kwamen een dertigtal vrijwilligers samen en kregen ze uitleg van de sociale dienst tijdens een verkenningsmoment. Vanaf 22 februari zullen mensen in Zonnebeke die voedselhulp nodig hebben terecht kunnen bij de sociale kruidenier.

Vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden via [email protected]of via 051 48 01 10.

The post Zonnebeke start met sociale kruidenier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn voor niemand bang”: ex-Genkspeler Hagi viert groepswinst met Roemenië na gelijkspel (1-1) tegen het ook geplaatste Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »