Vooruit en Groen weer samen naar kiezer in Knokke-Heist

Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 trekken socialisten en groenen in Knokke-Heist samen op één lijst naar de kiezer. “Het algemeen belang moet opnieuw primeren in de politieke beslissingen”, klinkt het bij Groen-voorzitter Luc Lierman en Vooruit-voorzitter en gemeenteraadslid Katrien Anteunis.

Groen en Vooruit presenteren zich op één lijst aan de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober dit jaar. Dat was ook al bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, het geval. Toen met Groen-voorzitter Luc Lierman als lijsttrekker. Een heel erg groot succes kon het niet genoemd worden, want de progressieve alliantie haalde slechts één zetel binnen, al was een tweede zetel wel binnen bereik. Zoals afgesproken werd het mandaat toen opgedeeld, met de eerst helft van de legislatuur Luc Lierman in de gemeenteraad en daarna de socialistische kandidaat Katrien Anteunis als raadslid.

In een intussen sterk veranderd politiek landschap, met een grotendeels uit elkaar gevallen Gemeentebelangen, hoopt het kartel dit jaar beter te doen. “Ons uitgangspunt is dat het algemeen belang moet primeren in de politieke beslissingen. Knokke-Heist maakte onder de huidige meerderheid immers naam als gemeente die vooral oog had voor de belangen van kleine groepen inwoners”, laten Anteunis en Lierman weten. Ze laken de normvervaging die zorgt dat de gemeente nog steeds onder verscherpt toezicht van de hogere overheid staat, een verwijzing naar het onderzoek van Audit Vlaanderen en het daaruit volgende strenge rapport voor gemeentebestuur en administratie.

Op mensenmaat

“Elke inwoner moet zich de vraag stellen hoe ze zelf hun gemeente willen zien evolueren: enkel in het voordeel van kleine groepen projectontwikkelaars, die natuur en open ruimte gebruiken om verdere betonnering door te duwen en dit voor financieel gewin? Of wordt het een politiek die de problemen van de mensen echt aanpakt?”, klinkt het bij het kartel, dat verder ook verwijst naar de verborgen armoede en vraagt dat de gemeente een voorloper zou zijn wat betreft de klimaatproblematiek. “Waarom als lokale overheid niet inzetten op een actie tot isolatie van alle huurwoningen in Knokke-Heist?”, klinkt het verder. “We moeten naar een gemeente op mensenmaat, met meer groene ruimte. Over de lijstvorming, en dus ook wie de lijst zal trekken, willen de beide partijvoorzitters voorlopig nog niets kwijt. (PDV)

The post Vooruit en Groen weer samen naar kiezer in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Welke holdings werken ook voor u?

18:43 Bij D’Ieteren hebben twee familietakken deze week een deal afgeklopt die de kleine belegger benadeelt. Dat komt ongelegen, want de Belgische holdings blijven met een hoge beurskorting kampen. De Tijd …

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en tientallen gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »