Vandelanotte betaalt ontevreden medewerkers tot 7.500 euro om te vertrekken: “Nog maar twee keer moeten uitbetalen”

Bij accountancy- en auditkantoor Vandelanotte maakt de vertrekpremie voortaan integraal deel uit van het rekruteringsproces en hr-beleid. Deze beslissing volgt nadat het bedrijf in 2022 voor het eerst een campagne lanceerde waarbij medewerkers een premie ontvingen wanneer ze binnen de drie maanden ontslag namen.

Overtuigd van de filosofie ‘als je bij ons komt werken, hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven’, neemt Vandelanotte nu officieel de vertrekpremie op als clausule in nieuwe contracten.

In april 2022 lanceerde accountancy- en auditkantoor Vandelanotte een campagne waarbij nieuwe medewerkers tot 7.500 euro betaald werden om ontslag te nemen. Die vertrekpremie kan je het best vergelijken met een tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Vandelanotte lanceerde de campagne met robuust vertrouwen in de bedrijfscultuur en vanuit de overtuiging ‘als je bij ons komt werken, dan hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven’.

Nog maar twee keer uitbetaald

Die aanname werd het afgelopen jaar bevestigd. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent, verwelkomde het bedrijf, sinds de lancering van de campagne, maar liefst 212 nieuwe medewerkers. Een periode van stevige groei brengt de teller vandaag op 620 medewerkers. Van de nieuwe aanwervingen voldeden 82 medewerkers aan de voorwaarden van de vertrekpremie. “Ondanks het aantrekkelijke bedrag van de vertrekpremie hebben we tot nu toe nog maar twee medewerkers moeten uitbetalen. Ze kiezen duidelijk bewust voor onze bedrijfscultuur en waarden”, zegt ceo Nikolas Vandelanotte.

Integraal onderdeel van hr-beleid

Vandelanotte gaat nu een stap verder: ze zetten de tevredenheidsgarantie vast door de vertrekpremie voortaan als integraal onderdeel van het rekruteringsproces en hr-beleid in te voeren, als clausule in nieuwe contracten.

De integratie van de vertrekpremie bevestigt het vertrouwen dat Vandelanotte heeft in zijn bedrijfscultuur- en waarden. Het bedrijf legt grote nadruk op het welzijn van zijn medewerkers en hecht daarbij belang aan een gezonde work-life balance. Zo zetten ze sterk in op levenslang leren, waarbij Vandelanotte tal van opleidingsmogelijkheden aanbiedt, zowel intern bij de VDL Academy als extern.

The post Vandelanotte betaalt ontevreden medewerkers tot 7.500 euro om te vertrekken: “Nog maar twee keer moeten uitbetalen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »