Twintiger uit Tremelo aangehouden voor drugshandel, vriendin uit Aarschot vrij onder voorwaarden

Een man van 23 uit Tremelo is door de Leuvense onderzoeksrechter aangehouden voor het dealen van drugs. Zijn vriendin van 26 uit Aarschot is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. 

Meer krantenkoppen in België

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volksspelen verenigen buurt: Tweede editie met dit jaar varkentje aan ’t spit

Op zondag 22 september vindt in De Boogaard – het buurtparkje naast de kerk – de tweede editie plaats van het groot Zuienkerks volksspelentornooi. Feestcomité Zuienkerke hoopt opnieuw op een mooie opkomst. “Vorig jaar is er achteraf nog lang over het tornooi gesproken geweest. We bereikten gezinnetjes die we anders niet, of toch moeilijk, bereiken.”
The post Volksspelen verenigen

Lees meer »

Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in Izegem moet verdwijnen: “Maar zeker niét het hele kunstwerk”

Op sociale media is wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe muurschildering die vorige maand op een gevel aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek is aangebracht. “Er moet een klein stukje van de straatkant in het grijs geschilderd worden, maar het schilderij zelf blijft wél bewaard”, aldus schepen Caroline Maertens (N-VA).
The post Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in

Lees meer »

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil aantal gemeenteraadsleden op 13 oktober verdubbelen

De PVDA wil het aantal gemeenteraadsleden graag verdubbelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Partijvoorzitter Raoul Hedebopuw herhaalt vandaag de boodschap die hij gisteren ook al bracht op Manifiesta, het evenement waarop de PVDA traditioneel de aftrap geeft van het nieuwe politieke jaar. Daarnaast wil Hedebouw ook graag in een aantal gemeenten gaan meebesturen, zoals nu al het geval is

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

Trager tempo en eenvoudige woorden: Nederlandse openbare omroep lanceert ‘Journaal in Makkelijke Taal’ voor laaggeletterden

De Nederlandse openbare omroep NOS heeft een nieuw nieuwsprogramma gelanceerd, genaamd het ‘NOS Journaal in Makkelijke Taal’. Daarin worden nieuwsfeiten eenvoudiger en trager uitgelegd dan in het reguliere journaal, bedoeld voor mensen die moeite hebben met het Nederlands. Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, reageert positief en is vragende partij voor een soortgelijk programma in ons land.

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »