Table d’amis nodigt singles uit op Valentijn

Lisa Veramme, de creatieve duizendpoot van Studio West en ‘Compliment by Lisa’ sloeg de handen in elkaar met Didier Willems van restaurant Hof ter Daele in Beauvoorde. Deze twee sociaal geëngageerde West-Vlamingen zijn apetrots op hun streek en hun taal en nodigen alleenstaande streekgenoten uit voor hun eerste Westhoekeditie van ‘Table d’amis’.

Ook de uitnodiging op de sociale media lanceerden Lisa en Didier in het West-Vlaams: “Didier en ik goan eki zot doen en organiseren tope twa unieks in de streke! Ziej op zoek naar nieuwe vriendschappen of misschien wel naar de liefde van je leven? Kom toene af naar uze eerste editie van ‘Table d’amis!’”

Die ‘Table d’amis’ staat in restaurant Hof Ter Daele, op zich al een bijzondere locatie, want het is een authentieke gerestaureerde hoeve in het landelijke Beauvoorde, waar de stallingen heringericht werden als vakantiestudio’s. In de tearoom en grill-restaurant schuiven families en vakantiegangers of toevallige passanten graag de voeten onder tafel.

Ambassadeurs

Lisa en Didier zijn enthousiaste West-Vlaamse ambassadeurs die elke gelegenheid te baat nemen om de sterke troeven en de lokale ondernemers in hun regio in de kijker te zetten én om mensen samen te brengen. Dat deed Didier vorige zomer nog met het memorabele feestweekend voor de 45ste verjaardag van de zaak. Lisa haalde het nieuws met haar cadeau- en decowinkel waar ze onder haar eigen merk ‘Compliment by Lisa’ keramiek, wenskaarten en totebags verkoopt, bedrukt met warme complimentjes in het West-Vlaams.

Aan de ‘Table d’amis’ wil het duo op 14 februari singles, die elkaar niet kennen, samenbrengen aan een grote, lange tafel. Valentijn is immers niet enkel een dag voor verliefde koppeltjes, maar het is ook de dag van de vriendschap. “Aan de Table d’amis leren onbekenden elkaar kennen op een originele, ontspannen manier”, zeggen Lisa en Didier.

“Bij het binnenkomen krijgen ze een genummerde plaats, maar na het voorgerecht krijgen ze een nieuw nummer om van plaats te wisselen voor het hoofdgerecht, en nog een keer voor ze aan hun dessert beginnen. Achteraf kunnen mensen aangeven wie ze graag beter willen leren kennen, en wie weet, misschien groeien er toffe vriendschappen uit of zelfs iets meer!”

Inschrijven voor deze eerste editie van Table d’amis op 14 februari kan via 0498 66 29 23. Afspraak om 19.30 uur in Hof Ter Daele, Boonakkerstraat 5, Beauvoorde. Prijs voor het driegangenmenu is 35 euro.

The post Table d’amis nodigt singles uit op Valentijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »