Sprookje van Hugo Broos en Zuid-Afrika eindigt in halve finale tegen Nigeria

Nigeria heeft zich woensdagavond als eerste geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. De Nigerianen maakten in de halve finale na strafschoppen (4-2) abrupt een einde aan het sprookje van Zuid-Afrika en bondscoach Hugo Broos, die al ruim 40 jaar in Jabbeke woont. De wedstrijd was op 1-1 geëindigd.

De Nigerianen waren door de uitschakeling van Marokko, Senegal en Egypte nog de enige overgebleven topfavoriet voor de eindzege en wilden die rol vanaf het begin waarmaken. Het bleef echter nagenoeg windstil tot in minuut 65 topspits Victor Osimhen (ex-Charleroi) na een knappe individuele actie een penalty uitlokte voor de Nigerianen. Net als in de groepsfase tegen Ivoorkust was het William Troost-Ekong (ex-Gent) die achter de bal ging staan en de kapitein legde het leer door het midden in doel: 1-0.

Geen 2-0 maar… 1-1

Vijf minuten voor tijd leek het echt einde verhaal te zijn, toen Osimhen de knappe actie van Bright Osayi-Samuel in doel tikte. De VAR had echter een fout gezien in het Nigeriaanse strafschopgebied, waardoor de 2-0 afgekeurd werd en in plaats daarvan Broos en co. een strafschop kregen. Teboho Mokoena nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de Zuid-Afrikanen met een hard schot in de linkerbenedenhoek nog naar onverhoopte verlengingen. In de tweede helft van de verlengingen kwam Terem Moffi Osimhen vervangen en dat deed de ex-Kortrijk-spits meer dan behoorlijk. Zo leek de spits een strafschoppenreeks alsnog te kunnen ontlopen toen hij op het Zuid-Afrikaanse doel afstormde, maar hij werd foutief afgestopt door Grant Kekana, die na een VAR-interventie rood kreeg.

Achtste finale

In de strafschoppenserie misten doelpuntenmaker Mokoena en Evidence Makgopa, Nigeria miste maar een keer via Ola Aina. Antwerp-middenvelder Alhassan Yussuf viel in minuut 63 in. Voor drievoudig winnaar Nigeria is het de achtste finale, voor Zuid-Afrika blijft het bij twee finales, waarvan het er een won. In de eindstrijd komt Nigeria gastland Ivoorkust of DR Congo tegen.

The post Sprookje van Hugo Broos en Zuid-Afrika eindigt in halve finale tegen Nigeria is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »