Spellenclub Woodland Mages in Torhout maakt planeet Mars leefbaar: “Al 60 spelers ingeschreven!”

Op zaterdag 17 februari organiseert de spellenclub Woodland Mages op de scholencampus Eureka aan de Rijselstraat in Torhout de derde editie van de Belgian Open Terraforming Mars. In het bekroonde bordspel Terraforming Mars is het de opzet om de planeet Mars leefbaar te maken voor de mens.

Het bestuur van Woodland Mages bestaat uit Jan Ver Eecke, Eric Delaere, Kevin Hoverbeke, Quinten Cauwelier en Branco Neirynck. De club viert in het najaar zijn 30ste verjaardag.

De Belgian Open Terraforming Mars van 17 februari heeft in de lokalen van Eureka plaats. Vorig jaar, voor de tweede editie, lokte het initiatief ruim 80 deelnemers uit zeven verschillende landen. “Ook nu is de interesse groot en hebben er zich al 60 spelers ingeschreven”, zegt Jan Ver Eecke. “We hopen op minstens evenveel volk als vorig jaar. Er worden, gespreid over de hele dag, drie ronden gespeeld. Daarbij komen telkens de sterkste deelnemers tegen elkaar uit. In dit spel staan de spelers in de schoenen van bedrijven en organisaties die menselijk leven op Mars mogelijk willen maken. Dat doen ze door ten eerste de genoemde planeet van water te voorzien, ten tweede van zuurstof en ten derde door de temperatuur te verhogen.”

30ste verjaardag

Woodland Mages komt telkens op donderdag voor een clubavond samen. “Beginners zijn even welkom als geoefende spelers”, vervolgt Jan. “We hebben enkele honderden bordspellen voorradig, dus keuze te over. Je kunt ook bij ons terecht voor het vermaarde kaartspel Magic The Gatering. Onze club telt om en bij de 50 leden en nieuwkomers begroeten we hartelijk.”

De 30ste verjaardag wordt op zaterdag 14 september gevierd in de feestzaal van Eureka. Om 17.30 uur wordt er gestart met een receptie, aangeboden door de stad. Daarna kan iedereen zich aan de foodtruck bedienen. Nadien kunnen er gezelschapsspellen gespeeld worden. Ook ex-leden zijn zeker welkom.

The post Spellenclub Woodland Mages in Torhout maakt planeet Mars leefbaar: “Al 60 spelers ingeschreven!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »