Site Noord even festivalsite voor RSL Jazz ‘24 dat opnieuw met internationale affiche uitpakt

RSL Jazz is back en zoals vroeger zochten en vonden de drie partners van het festival opnieuw een verrassende en ongebruikte locatie. Op zaterdag 25 mei klinken de jazztonen vanuit Site Noord.

De Spil, Jazz Kop en Gent Jazz, dat zijn de drie partners die een nieuwe editie van RSL Jazz klaarstomen tegen 25 mei. Jazz Kop is de erfgenaam van het Comité van de Kop en het wil een onafhankelijk platform zijn voor muziek, creativiteit en innovatie in de stad. “We helpen er voor te zorgen dat het culturele aanbod in Roeselare de nieuwe uitdagingen van de stad omarmt”, klinkt het.

RSL Jazz heeft er sinds 2015 zes edities opzitten met knappe affiches vol nationale en internationale namen. Vaak groeide onbekend talent later uit tot bekende namen in de jazzwereld.

“Wat RSL Jazz altijd uniek heeft gemaakt, is de keuze voor verrassende locaties”, vertelt Pieter Vandamme van cultuurcentrum De Spil. “De edities in Hanekop, de bunker of in de oude bib op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt waren memorabel. Dit keer vonden we een ongebruikte locatie in de Désiré Mergaertstraat waar vroeger de kringloopwinkel was gevestigd en gekend is onder de naam Site Noord. We bouwen er twee podia op, eentje in de loods en eentje outdoor op de buitenkoer. De bands zullen afwisselend op het binnen- en buitenpodium spelen en we sluiten traditioneel af met een afterparty.”

Grenzen van de jazz

“We kunnen al de eerste namen bekend maken. ‘Kau’ is een jazztrio met hiphopinvloeden en heerlijke groovy beats. De leden komen vanuit heel Europa maar de thuisbasis van de band is Brussel. ‘Theon Cross’ zagen we eerder al op de 2018 editie van RSL Jazz. De tubaspeler is een spilfiguur in de bruisende jazzscene van Londen en zocht op eigen houtje naar de sonische mogelijkheden van zijn instrument.”

“Wat RSL Jazz uniek maakt, is de keuze voor verrassende locaties”

“’Wie ooit op RSL Jazz was weet dat wij graag de grenzen van jazz opzoeken. ‘Vieze Meisje’ is zo’n duo dat pop, performance, humor en rave in één act combineert. ‘Jasmine Myra’ is dan weer een nieuw Brits jazztalent dat in korte tijd wereldwijd de jazzpodia veroverde. We verwelkomen haar hartverwarmende mooie act graag op ons festival.”

“We tasten de grenzen verder af met ‘Zeitgeist Freedom Energy Exchange’ wat staat voor futuristische funk-jazz en het geesteskind is van de Australische drummer Ziggy Zeitgeist. Met dit zeer gevarieerd programma mikken we op een even gevarieerd en vooral nieuwsgierig publiek”, aldus nog Pieter Vandamme. (BCR)

RSL Jazz op zaterdag 25 mei in Site Noord. De ticketverkoop start vandaag via www.rsljazz.be of in De Spil. Tickets kosten 26 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur. Korting voor vrijetijdspashouders.

The post Site Noord even festivalsite voor RSL Jazz ‘24 dat opnieuw met internationale affiche uitpakt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »