Schuldeisers viseren leefgeld van echtgenote Luc Martens

Met een procedure voor de arbeidsrechtbank willen enkele schuldeisers van oud-minister Luc Martens en zijn echtgenote Chantal Van Audenhove verhinderen dat die laatste zich kan verschuilen achter het systeem van collectieve schuldenregeling. Al krijgt Van Audenhove zeker nog enkele maanden respijt: de rechtbank stelde de zaak uit tot juni.

Luc Martens, voormalig Vlaams minister en ereburgemeester van Roeselare, en zijn echtgenote Chantal Van Audenhove zitten al enkele maanden in zwaar financieel weer. De ondernemingsrechtbanken van Kortrijk en Ieper veroordeelden het koppel de voorbije maanden talloze keren voor de gebrekkige terugbetaling van een waslijst aan leningen. Geld dat ze leenden aan bevriende ondernemers, maar nooit terugbetaalden. Volgens Luc Martens is dat te wijten aan een slechte investering in bitcoins, bovenop een familiaal dispuut. Tegen Martens loopt ondertussen ook een gerechtelijk onderzoek.

In de hele storm besloot zijn echtgenote, voormalig vice-rector van de KU Leuven Chantal Van Audenhove, om collectieve schuldenregeling aan te vragen. Met dat systeem is ze beschermd tegen haar schuldeisers, wordt haar inkomen beheerd door een schuldbemiddelaar en krijgt ze maandelijks leefgeld. Enkele schuldeisers zijn daar niet mee akkoord en maakten de zaak aanhangig bij de arbeidsrechtbank in Kortrijk.

Schichtig en bijzonder discreet nam Chantal Van Audenhove daar donderdag plaats in de zittingszaal. Uit de korte debatten bleek dat niet alleen één koppel schuldeisers de collectieve schuldenregeling wil stopzetten, maar dat nog een hele rij anderen dat ook wensen. Onder hen: Belfius Bank, de huisbank van Martens en Van Audenhove. Omdat de raadslieden van al die partijen hun standpunten eerst nog eens op papier willen zetten, werd de zaak uitgesteld naar juni. Zeker tot die tijd mag Van Audenhove zich beschermd weten tegen de schuldeisers en krijgt ze maandelijks haar leefgeld.

The post Schuldeisers viseren leefgeld van echtgenote Luc Martens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »