Sarah van Ketnet neemt je mee tijdens een interactieve zoektocht doorheen Roeselare

Stad Roeselare en VRT organiseren dit voorjaar een interactieve wandeling voor gezinnen in het centrum van Roeselare. Onderweg laat Ketnet Junior-gezicht Sarah je kinderen zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker.

‘Op stap met Sarah van Ketnet Junior’ is de naam van de wandeling en het parcours loopt over een afstand van 1,5 kilometer doorheen het stadscentrum. “Tijdens de interactieve wandeling schotelt het populaire gezicht van Ketnet Junior de kinderen allerlei leuke opdrachten voor die hen laten zingen, dansen en bewegen. De wandeling is buggy-vriendelijk, volledig gratis en kan je elke dag doen vanaf de krokusvakantie tot en met 10 mei. Net zoals de programma’s van Sarah mikt de wandeling op kinderen tussen 3 en 7 jaar oud”, horen we van schepen Matthijs Samyn.

Tijdens de wandeling, die start aan het begin van de Ooststraat, kom je een aantal Sarah-borden tegen, met daarop telkens een leuk opdrachtje voor de jonge wandelaars. Via de QR-codes op het bord krijg je ook nog extra beleving, zoals een filmpje, om helemaal op te gaan in de wandeling. Zo zit Sokpop, Sarahs trouwe vriendje, verstopt op verschillende locaties. Ook aan de ouders is gedacht, want op de borden staan ook een aantal leuke weetjes over Roeselare en de locaties die je aandoet.

Speelse plekjes

“Met deze zoektocht hebben we in het voorjaar en dus ook de krokus- en paasvakantie een aanbod voor de allerkleinsten. Het is fantastisch om de mooie en speelse plekjes van ons stadscentrum op die manier in de kijker te kunnen zetten. Met de weetjes voor ouders hopen we families ook te overtuigen dat er in Roeselare nog veel meer te beleven valt”, stelt Matthijs nog.

“Met Ketnet en Ketnet Junior willen we een transmediale beleving creëren voor jong en oud. We maken diverse content met Sarah, ze zorgt voor knutselinspiratie, zingt, beweegt en leest voor én je kan haar ook ontmoeten op events. Met op stap met Sarah kan je nu op een interactieve manier Roeselare ontdekken en dat helemaal op kindermaat”, voegt netmanager van Ketnet, Annemie Gulickx, nog toe.

Sarah zelf vindt het alvast een leuk initiatief. “Er waren al gelijkaardige zoektochten, maar die waren dan eerder in groene omgeving. Het is de eerste keer dat we dit in stedelijke omgeving doen. Ik ben wel benieuwd. Roeselare ken ik van de Ketnet Zomertour, maar meer ook niet. Het is het ideale moment om de stad te bezoeken. Shoppen? Dat wordt alvast gevaarlijk”, klinkt het lachend.

Leuk aandenken voor iedereen

Als kers op de taart ontvangen alle kinderen bij aankomst in het toeristisch onthaal bij Koers een prachtig Ketnet Junior-aandenken als herinnering. De ‘Op stap met Sarah’-wandeling is uiteraard ideaal om te combineren met een half dagje shoppen met de allerkleinsten of een pannenkoek of – als de lente echt doorbreekt – een ijsje of een terrasje in het gezellige stadscentrum.

Sarah zelf was erbij vandaag, op donderdag 8 februari, toen de de interactieve wandeling aan de pers werd voorgesteld. In de paasvakantie kunnen de echte Sarah-fans hun idool ook live aan het werk zien: want op zaterdag 6 april organiseert Stad Roeselare samen met de vzw shopping & centrum een ‘kids day’ in het centrum van de stad. Dan komt Sarah gratis optreden samen met haar vaste gitarist Bavo. De rest van het kindvriendelijke programma wordt later aangekondigd.

The post Sarah van Ketnet neemt je mee tijdens een interactieve zoektocht doorheen Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »