Marvin Odent wint Sport’Yper Trofee en rijdt straks in eigen stad: “Appreciatie van brede publiek”

Onlangs werd in het Perron in Ieper de sportverdienste en de Sport’Yper Trofee uitgereikt. De sportverdienstes gingen naar Pierre Maes, Raphael Ameele en Pedro Decrock. Marvin Odent won de Sport’Yper Trofee en volgt Julie Voet op. De handbiker glimt van trots.

De show bestond uit verschillende delen. De kampioenen werden gehuldigd en met Pedro Decrock, Raphael Ameele en Pierre Maes werden er drie sportverdiensten in de bloemetjes gezet. Tussenin waren er optredens van Turnkring Vlamertinge, Emmy Decramer praatte alles aan elkaar. Op het einde was er de uitreiking van de Sport’Yper Trofee. Acht genomineerden maakten kans en het was Marvin Odent die won. “Het doet enorm deugd”, zegt Marvin. “Mijn dichte omgeving weet al langer dat ik goed bezig ben en er keihard voor werk. Deze trofee is nu een bewijs dat ook het brede publiek mijn prestaties naar waarde schat. Dat is soms moeilijk in te schatten, want handbiken is nog steeds een onbekende en onbeminde sport. Deze prijs is een stimulans om zo verder te doen in 2024 en de verdere toekomst. Ik ben als 40-jarige letterlijk preus lik 40. Toen mijn naam werd afgeroepen, was ik ook een beetje ontroerd.”

“Als 40-jarige was ik letterlijk preus lik 40 toen mijn naam werd afgeroepen”

Deze trofee kwam er niet toevallig, want 2023 was voor Marvin een topjaar. “Alles verliep heel goed. Ik werd onder meer Belgisch kampioen tijdrijden. Enkel aan het BK op de weg kon ik niet deelnemen wegens een doorligwonde. Op internationaal vlak hoopte ik de aansluiting met de top-20 te maken. Uiteindelijk werd ik negende op het WK op de weg en zevende in de tijdrit. Mijn doelen werden dus meer dan bereikt”, zegt Marvin, die intussen een topsportstatuut heeft. “Het is niet dat je daar rijk van wordt, maar je krijgt wel ondersteuning via G-sport Vlaanderen en Paralympic Team Belgium. Zo heb ik nu een vaste coach Remko Meeusen en word ik ook op vlak van voeding begeleid. Deze omkadering was welgekomen en het zorgt ervoor dat ik verdere progressie kan maken. Zonder dit statuut voelde ik dat ik aan mijn plafond zat. Nu ik niet alles meer alleen moet doen, kan ik alsnog groeien.”

Intussen bereidt Marvin zich voor om ook dit jaar weer enkele mooie resultaten neer te zetten. “Ik ben nu bezig met de opbouw en maal ongeveer 300 kilometer per week. In de topweken kan dat 500 kilometer zijn. Mijn trainingsritten zijn vooral rond de kerktoren in de Westhoek. Ik kijk hoe de wind zit en probeer tegenwind te vertrekken. Ik rijd met een tweedehands carbonbike die ik in 2021 aankocht. De laatste jaren zie je ook op vlak van handbikes een serieuze evolutie. Ze worden steeds lichter en beter. Ik zal wellicht volgend jaar een nieuwe handbike aanschaffen.”

Primeur

Zijn eerste grote afspraak is in eigen stad. “Op 24 maart is er een primeur en mogen we tijdens Gent-Wevelgem een G-wielerwedstrijd afwerken in de Ieperse binnenstad. De lus is drie kilometer en we rijden een uur en een ronde. Het parcours met de kasseien is niet optimaal, maar het kader is fantastisch. Bovendien mogen we om 14 uur starten, dan zal er wellicht een drukte van jewelste zijn. We zitten tussen de start van de vrouwen en de passage van de mannen. Het wordt een mooie publiciteit voor de G-sport. Je voelt dat de aandacht hiervoor groeit. Ik wil me dan ook graag inzetten om dit mee te promoten.”

WK in Zürich

Later dit jaar mikt Marvin op de Wereldbekers in Oostende en het Italiaanse Maniago. “Die manches zijn allebei in mei. Als ik daar sterk presteer dan is er misschien nog een opening om naar de Paralympics in Parijs te gaan. Mocht het lukken, dan zal ik die kans zeker grijpen. Het is echter geen hoofddoel om Parijs te halen. Naast de Wereldbekers is het WK in Zurich een hoofddoel. Op het WK wil ik opnieuw een top-tien halen”, aldus de Hollebekenaar, die in 2016 verlamd raakte na een werkongeval. “Deze tegenslag heb ik een positieve wending kunnen geven. Ik heb nooit reden gehad om te klagen en voelde me altijd enorm gesteund. De voorbije jaren heb ik veel mooie dingen meegemaakt. Ik wil dan ook iedereen bedanken. Mijn familie en vrienden die steeds klaarstaan en G-Sport Vlaanderen voor de ondersteuning”, zegt Marvin, die ook nog de vzw Life on Wheels heeft en lid is van de Ieperse sportraad en de toegankelijkheidsraad. “Ik vind het fijn om betrokken te zijn en mijn steentje kan bijdragen.”

The post Marvin Odent wint Sport’Yper Trofee en rijdt straks in eigen stad: “Appreciatie van brede publiek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »