Marc krijgt parkeerboete omdat hij met mindervalidenkaart parkeert in bewonerszone

Oostendenaar Marc Heirman is erg boos op het stedelijk parkeerbedrijf Mobil-O. Hij kreeg een boete van 100 euro omdat hij met een gehandicaptenkaart parkeerde in de Gouwelozestraat. “Regels die gelden in het centrum moeten ook zo toegepast worden op de wijken”, luidt het.

Marc Heirman (65) heeft al jaren een parkeerkaart voor mindervaliden. “Ik heb die kaart ook geregistreerd in het systeem van de stad en het parkeerbedrijf Mobil-O, toen dat enkele jaren geleden digitaal werd. Op een bewonersvergadering vernam ik dat die houders gratis mogen parkeren in Oostende”, schetst Marc die in het centrum woont.

Op 11 oktober 2023 moest Marc in het AZ Oostende (campus Damiaan) zijn voor een behandeling. “De parkeerplaatsen voor mindervaliden waren allemaal bezet en dus heb ik mijn wagen in de Gouwelozestraat geplaatst.” Twee maanden later valt bij hem een factuur van 100 euro in de bus: de retributie voor het parkeren op een plaats voorbehouden voor houders van gemeentelijke parkeerkaarten (bewoners, zorgverstrekkers of technici met een dringende herstelling). “Ik belde het parkeerbedrijf waar ze op 20 december bevestigden dat mijn kaart geregistreerd was en ik niet moest betalen. Er werd me gevraagd om alsnog een mail te sturen. Dat deed ik met verwijzing naar mijn mindervalidenkaart. Deze week viel het verdict en lieten ze me weten dat ik toch moet betalen.”

Kwijtschelding

Op de site van de stad staat vermeld dat parkeren voor personen met een handicap kan zonder registratie op de plaatsen voor personen met een handicap. Op de (andere) betalende plaatsen kan dat gratis, mits (eenmalige) registratie, dat geldt ook voor niet-Oostendenaars. Op de info staat ook vermeld dat parkeren op gemeentelijke parkeerplaatsen niet is toegestaan. Die plaatsen zijn voorbehouden voor bewoners, zorgverstrekkers en technici met een kaart of vergunning. “In het centrum sta ik ook al jaren regelmatig op die plaatsen en nooit was er een probleem of kreeg ik een boete. Ik wil een kwijtschelding van de retributie zodat de uitspraak van de bewonersvergadering klopt en dat het gratis parkeren is voor mensen met een mindervalidenkaart”, aldus Marc Heirman.

Marc Heirman: “In het centrum geen probleem, maar op de Konterdam blijkbaar wel”

De kans dat dit alsnog gebeurt, is erg klein. Mobiliteitsschepen Björn Anseeuw (N-VA): “Ik heb niet de gewoonte om individuele gevallen te bespreken. Maar ik werd ook aangeschreven. De feiten zijn duidelijk. De betrokkene heeft inderdaad een kaart voor mensen met een handicap, maar de wagen stond op een plaats voor bewoners en in overtreding. Het is het parkeerbedrijf Mobil-O dat de betwistingen behandelt.” Bij parkeerbedrijf Mobil-O was niemand bereikbaar voor commentaar.

The post Marc krijgt parkeerboete omdat hij met mindervalidenkaart parkeert in bewonerszone is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Piastri wint in stratencircuit van Bakoe, Verstappen ziet uitdager Norris weer wat dichterbij sluipen

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »

Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team

Voor Robbie Beran is het zijn eerste jaar als beroepsspeler in Europa. Vijf jaar in de NCAA heeft hem laten evolueren naar een speler met een interessant profiel: groter dan een dubbele meter, een goed driepuntshot en een aardige defensieve werkkracht.
The post Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team appeared first

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: zangeres Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »