Lou (10) is de knapste Junior Journalist in de regio

Elk jaar organiseert het Davidsfonds Beselare – dat nu Davidsfonds Groot-Zonnebeke is – een Junior Journalist Wedstrijd. Dat is een schrijfwedstrijd waaraan de zesdeklassers van De Regenboog uit Geluveld en de vijfdeklassers van De Biesweide deelnemen. Bij de vijfde leerjaren werd Lou Verhoest de winnares, gevolgd door Elian Acke en Laurens Vandecasteele, als derde werden Febe Ollevier en Britt Veryser aangeduid. Voor de zesde leerjaren werd Yuna Ververken de winnares, gevolgd door Wout Desaegher en Saar Depestel.

Ode aan oma

De algemeen laureate werd Lou Verhoest (10) uit het vijfde leerjaar van De Biesweide. Daardoor mag ze deelnemen aan de nationale wedstrijd van het Davidsfonds. Lou woont met vader Dries en moeder Hanne Maertens en kleine broer Sem in de Esslingenlaan in Beselare.

“Het hoofdthema was ‘oost west, thuis best’”, vertelt Lou. “Ik heb een stukje geschreven over mijn oma. Ze is heel tof en ik verblijf er heel graag. Als prijs kreeg ik vier boeken, die ik mocht uitkiezen. Dat is een mooie prijs, want ik lees heel graag.”

“Ik had zeker niet verwacht te winnen, maar ik ben er wel bijzonder blij mee. De hele klas deed mee en we mochten er ook in klas aan werken. Nog een geluk dat ik graag schrijf, maar of ik later schrijfster zal worden, weet ik nog niet zo, hoor: het liefst doe ik rekenen, op school, en begrijpend lezen is een heel stuk minder. Eigenlijk droom ik ervan om later dokter te worden, maar daarvoor zal ik nog heel veel moeten leren.”

De laureate van de Junior Journalist Wedstrijd doet wel nog meer dan stukjes schrijven en schoolwerk. Ze maakt graag tijd voor turnen, volgt de academie afdeling woord, voordragen en toneel, en gaat – natuurlijk – naar de Chiro.

Foto en os ZB

The post Lou (10) is de knapste Junior Journalist in de regio is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »