Kaas- en wijnavond in Oostrozebeke om asieldieren te steunen: “Jouw hulp is van onschatbare waarde”

Op zaterdag 17 februari organiseren Carine Soenens en Luc Verbrugghe van de vereniging Galganimal een kaas- en wijnavond in het OC Mandelroos in Oostrozebeke. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar drie honden- en kattenasielen: Sasha’s Shelter, Galgo Save Belgium en Hoop voor Zwervertjes.

“Op die manier wil onze vereniging een financieel duwtje geven aan hen die het zo hard nodig hebben”, opent dierenvriend Carine Soenens, die uitleg gaf rond de gesteunde projecten.

Straathonden

“Het eerste project dat we met onze kaas- en wijnavond willen ondersteunen is Sasha’s Shelter. Het betreft een asiel in het zuiden van Servië dat ongeveer 750 straathonden opvangt na een ellendig leven. Het gaat om honden die allemaal gered werden uit vreselijke levensomstandigheden. Het asiel is organisch gegroeid en er is een tekort aan zowat alle waaronder voeding om de harde bitterkoude winters door te komen. Deze klus wordt geklaard door vrijwilligers, maar het kost allemaal handenvol geld zodat elke hulp van onschatbare waarde is”, gaat Carine verder.

Spaanse windhonden

“Het tweede project dat we steunen is een Belgische organisatie die zich inzet voor mishandelde en verwaarloosde windhonden in Spanje. Deze honden komen meestal uit regio’s waar ze gebruikt worden voor de jacht waarbij heel veel geld op het spel staat. De dieren kennen meestal een triest bestaan en slijten hun leven buiten aan een ketting. Ze krijgen noch verzorging, noch voldoende eten en vaak worden ze opgehangen. Het doel van Galgo Belgium is om vanuit België de Spaanse asielen te ondersteunen in hun werk door financiële en materiële hulp te bieden. We proberen ook adoptiegezinnen in België te vinden om deze zachtaardige dieren opvang te bieden.

Hoop voor zwervertjes

Het derde project dat we met onze kaas- en wijnavond willen ondersteunen is ‘Hoop voor Zwervertjes’, een asiel voor katten. Het gaat om een privé-initiatief dat gestart is als erkend asiel in Ingelmunster. Zij voeren een ‘no-killing beleid’. Jaarlijks worden gemiddeld 250 katten geplaatst. Ook dit asiel werkt met vrijwilligers die niet enkel instaan voor de dagelijkse verzorging maar ook voor de medische verzorging waar nodig is. Ook hier is steun broodnodig om de opvangwerking verder te kunnen zetten.”

De deuren van de kaas- en wijnavond openen om 18.30 uur en een uur later kan er aangeschoven worden aan het buffet. Men kan er genieten van heerlijke kazen vergezeld van een lekker wijntje. Er wordt ook in een charcuterieschotel voorzien voor wie geen kaas lust. De avond wordt opgeluisterd door ‘DISCO. D’. Er is ook een tombola met tal van waardevolle prijzen. Deelnemen kost 20 euro per persoon, kinderen onder de twaalf 15 euro. Het bedrag kan gestort worden op BE97 7370 7337 1449 met vermelding ‘kaas- en wijnavond’.

The post Kaas- en wijnavond in Oostrozebeke om asieldieren te steunen: “Jouw hulp is van onschatbare waarde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »