Juwelier Yves Messiaen (62) in Bavikhove stopt er na 40 jaar mee: “Ik hou nog totale uitverkoop”

Op 1 maart runt juwelier/horlogemaker Yves Messiaen 40 jaar zijn stijlvolle juwelierswinkel aan Bavikhovedorp 20 in Bavikhove. Yves stopt er echter mee. “Die voorbije 40 jaar is erg mooi geweest. Maar nu wil ik nog een beetje genieten van het leven en iets anders doen, zoals vrijwilligerswerk”, zegt Yves.

Als zoon van zelfstandige ouders in de meubelsector in Hulste, lag het volgens Yves voor de hand om een eigen zaak op te starten. “De keuze viel op het beroep van horlogemaker en juwelier”, zegt Yves (62). Een opleiding van 4 jaar aan het Technicum in Antwerpen, gevolgd door een stage bij een gerenommeerde kleinhandel in Vlaams-Brabant, waren de start. “Nadat ik een tijdje in Galmaarden werkte was het in maart 1984 zover: de start van mijn eigen zaak in het centrum van Bavikhove. En ik zit hier nog altijd, al 40 jaar volgende maand”, lacht Yves. Hij genoot ook nog een opleiding in Heule. “Mijn eerste gedacht was vrachtwagenchauffeur worden, maar de techniek was te zwaar en ik te klein. Het werd dus horlogemaker, ik ben namelijk gek op de mechaniek van alles wat tikt.”

Yves houdt van uurwerken, juwelen en klokken en doet reparaties en gravures van alle grote merken. “Ik ben technicus en wil weten hoe alles in elkaar steekt. Een horloge is een ‘machientje’ en dat moet ik uitproberen. Ik heb eigenlijk nog nooit alle onderdelen geteld, maar als je weet dat er alleen al minstens 80 vijsjes inzitten…” (lacht) “Tja, een echte horlogemaker is een uitstervend ras.”

Totale uitverkoop

Wat zijn de toekomstplannen? “Een zekerheid is wekelijks lekker gaan eten bij de familie. Ik ben alleen en kan me gemakkelijk aanpassen. Ik ga ook graag uit eten”, vertelt hij.

“Wat ik graag zou willen doen is liefst iets met de auto: bijvoorbeeld vrijwilligerswerk voor mensen die minder mobiel zijn en senioren. Denk maar aan naar de dokter gaan, de kapper, familiebezoek, een wandeling,…. Ik hou wel nog een totale uitverkoop, 30 procent op de hele collectie. Wat mezelf betreft: ik wil nog een beetje genieten van het leven.”

De zaak is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18.30 uur, op zaterdag tot 18 uur.

The post Juwelier Yves Messiaen (62) in Bavikhove stopt er na 40 jaar mee: “Ik hou nog totale uitverkoop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »