Heraanleg speelplaats De Graankorrel tijdens zomervakantie: “Plan van droomspeelplaats”

Het komt tijdens de zomervakantie tot een heraanleg van de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe. “We gaan onze speelplaats deels ontharden, maar vooral veel groene en natuurlijke elementen toevoegen”, aldus directeur Joke Vermont. De kostprijs is geraamd op 140.000 euro. Het departement omgeving van de Vlaamse Overheid zorgt voor 80 procent subsidies.

Het plan met onder meer bomen, groenslingers, klimplanten en houten speeltuigen hangt in de leraarskamer. “Enige tijd terug hielpen de leerlingen meedenken hoe de speelplaats anders ingericht kon worden”, zegt Joke.

Ontharden

“Elke klas maakte hiervoor een plattegrond met daarop hun droomspeelplaats. Met alle wensen en noden trokken we naar tuinarchitect Buro Bossaert (uit Moorslede, red.) die voor ons een plan heeft uitgetekend. De leerkrachten en de ouderraad deden nog wat toevoegingen aan het plan en samen met het schoolbestuur gaven ze de goedkeuring om het plan uit te voeren”, aldus Joke. “Daarop deden we een subsidieaanvraag bij het departement omgeving van de Vlaamse Overheid om het project ‘natuur in je school’ te helpen financieren. Hiervan ontvingen we eind december de goedkeuring. Vlak voor de kerstvakantie”, aldus directeur Jos Depoortere.

“Mijn collega werkte tijdens de grote vakantie aan de opmaak van het dossier. We gaan de speelplaats zoveel mogelijk ontharden. Het is hier nu met tegels één betonvlakte en die gaan we dus vergroenen. We moeten ook realistisch zijn, het kan niet allemaal in gras. De leerlingen gaven aan dat ze op de speelplaats nu enkel kunnen voetballen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar andere kinderen verlangden naar een uitdaging.”

Extra buitenklas

Ondertussen zijn de 380 leerlingen op de hoogte. “De ontwerper is momenteel bezig met de opmaak van het bestek om dan te versturen naar verschillende aannemers die hun offerte kunnen indienen”, zegt Jos Depoortere. “Het is de bedoeling dat de grondwerken begin juli aanvangen en alles tegen het begin van het nieuwe schooljaar afgewerkt is. Uitgezonderd de beplantingen die in het najaar worden voorzien. Er komt ook een extra buitenklas. Een deel van de speelplaats rechts zal zoals nu ook gemeenschappelijk worden gebruikt door de secundaire Sint-Jansschool, Chiro Speratoker en de speelpleinwerking.”

The post Heraanleg speelplaats De Graankorrel tijdens zomervakantie: “Plan van droomspeelplaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan in Wenduine, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten

De 65ste Tieltse Europafeesten naderen met rasse schreden en sinds afgelopen vrijdag prijkt op het Hulstplein de nieuwste blikvanger van de Feesten. Het gaat om een enorme spiegeltent met ruimte voor vierhonderd toeschouwers. We gingen al eens een kijkje nemen.
The post Spiegeltent op Hulstplein is helemaal klaar voor Tieltse Europafeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »