Europese Unie belooft Mauritanië ruim 200 miljoen euro om migranten tegen te houden

De Europese Unie heeft met het West-Afrikaanse land Mauritanië een deal gesloten om illegale migratie tegen te gaan. Met een steunpakket van 210 miljoen euro moet Mauritanië helpen om vluchtelingen en migranten tegen te houden die via de Canarische Eilanden de EU hopen te bereiken. 

Meer krantenkoppen in België

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »