Domenico Tedesco na loodzware Nations League-loting: “Ambitie moet altijd zijn om te winnen. Maakt niet uit tegen wie”

Italië, Frankrijk en Israël dus. Bondscoach Domenico Tedesco besefte na de loting van de Rode Duivels dat het geen evidente Nations League-campagne zal worden, maar is toch blij met de loting. “Het wordt een goeie kans om te zien waar we staan na het EK.” 

Meer krantenkoppen in België

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

EU-top zet licht op groen voor Europese topjobs: Von der Leyen nu ook officieel voorgedragen als nieuwe commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is voorgedragen om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. Er was al eerder deze week een politiek akkoord over, maar nu heeft ook de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders het licht op groen gezet. Al moet ze ook nog steun vinden in het Europees Parlement. Tegelijk is de Portugees Antonio Costa

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »