Decospan Volley Team Menen speelt bekerfinale tegen Knack Roeselare: “Dit wordt een speciale match”

Zaterdagnamiddag staat in het Sportpaleis Antwerpen de wedstrijd van het jaar voor Decospan Volley Team Menen op de kalender. De bekerfinale tegen Knack Roeselare was naast het behalen van de play-offs het hoofddoel.

Voor het tweede jaar op rij staat Decospan Volley Team Menen in het Sportpaleis Antwerpen tegenover het ongenaakbare Knack Roeselare. Een van de smaakmakers dit seizoen bij Menen is de 19-jarige Jasper Verhamme. De Roeselarenaar genoot zijn jeugdopleiding bij Knack Roeselare. “Van bij het begin van deze campagne is de bekerfinale een doel”, vertelt Jasper, die bezig is aan zijn eerste jaar bij Menen. “In de halve finale schakelden we Volley Haasrode Leuven uit, wat niet zo simpel was. De eerste wedstrijd wonnen we overtuigend maar in de tweede hadden we een golden set nodig. Het is dus positief uitgedraaid. Hier hadden we een heel goed gevoel bij.”

Golden set

Net als vorig jaar kruist de Meense ploeg de degens met Knack Roeselare in de finale. “Vorig jaar waren ze een supermacht, nu ook maar niet meer zo uitgesproken”, gaat Jasper voort. “We tankten alvast de nodige dosis vertrouwen na de winst vorige week tegen Lindemans Aalst (2-3) waar we een hoog niveau haalden. Dit jaar speelden we voor de tweede keer een golden set, en voor de tweede keer wonnen we hem. Twee dagen eerder legden we Achel met 3-0 over de knie.”

Vol vertrouwen

“Hoe ik onze kansen inschat? We zijn er ons van bewust dat het geen 50/50 zal zijn. Toch geloven we in winst. Maar dan zullen we allemaal goed moeten zijn, allemáál, en spelen met vertrouwen en veel energie én met de steun van de supporters. De voorbereidende voorgaande wedstrijden zeg maar, waren al in functie daarvan. Ook tegen Roeselare. Nu hebben we ons een week lang kunnen focussen op zaterdag zonder wedstrijd. Het Sportpaleis Antwerpen is een unieke locatie, enorm groot en heel veel ruimte.

Stress? Ik kan hier goed mee omgaan, hoor. Momenteel heb ik er wel vertrouwen in. Ik geloof in mezelf en heb er heel veel zin in. Ik speelde heel mijn jeugd bij Knack Roeselare tot de U17 vooraleer naar de Topsportschool te trekken. Na een jaar Marke-Webis kwam ik dit seizoen bij Menen terecht. Sowieso zal deze finale als Roeselarenaar heel speciaal zijn. Vroeger zat ik in de zaal te supporteren voor die ploeg. Nu is er nog een viertal spelers met wie ik nog samen trainde.”

Niet afgaan

“We komen in een machtige setting terecht voor deze bekerfinale”, glundert Gilles Vandecaveye. “Dit is gewoon schitterend. We kijken hier enorm naar uit. Twee jaar geleden speelde ik al eens de bekerfinale met Gent tegen Aalst. Toen trokken we met 3-1 aan het langste eind. Toen ging de vierde set voor ons vlot en konden we volop genieten. Het publiek ging helemaal uit de bol. Ook nu zal het weer zalig zijn, maar we willen vooral niet afgaan. De kans is natuurlijk heel groot dat het anders zal zijn dan toen met Gent. We moeten een 3-0-verlies koste wat kost vermijden. We willen tonen dat we kunnen meespelen tegen Roeselare. We willen een goeie match spelen en geen droge 3-0 incasseren.”

Playdowns

“Ik mag best tevreden zijn over mijn seizoen. Maar dit is een teamsport. Het zou jammer zijn mochten we de playdowns niet ontlopen in de competitie. Maar we pakten de broodnodige punten tegen Aalst vorige week. We wisten dat de tweede in het klassement te pakken was, maar dan moesten we goed spelen. We hebben een meer dan deftige ploeg maar we zijn bepaalde momenten niet goed. Tegen Aalst waren de meeste momenten wel goed. We staan nu vijfde met nog twee speeldagen te gaan. De drie punten pakken in Guibertin woensdag is aangewezen”, gaat Gilles Vandecaveye voort.

“Ik groeide op bij Marke-Webis, speelde al eens twee seizoenen bij Menen en trok vervolgens naar Caruur Gent voor vier jaar. Dit is nu mijn eerste jaar weer bij Menen. Ik amuseer mij hier wel. Hopelijk kunnen we onze supporters een mooie namiddag schenken”, aldus de 28-jarige Bellegemnaar.

Zaterdag 10 februari om 15.30 uur, Sportpaleis Antwerpen: Decospan Volley Team Menen – Knack Roeselare.

The post Decospan Volley Team Menen speelt bekerfinale tegen Knack Roeselare: “Dit wordt een speciale match” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie.

Lees meer »

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »