Vincl’O vormt wijnbar om tot huiskamerrestaurant: “Ideale formule om eens nieuwe wijnen te leren kennen die passen bij het eten”

Claudia Decaluwé en haar echtgenoot Vincent Devries openden in april vorig jaar wijnbar Vincl’O in de Christinastraat in Oostende. Ondertussen hebben ze hun zaak omgevormd tot een gezellig huiskamerrestaurant. Ze bieden één menu aan met aangepaste wijnen per gerecht. “Het is de ideale formule om eens nieuwe wijnen te leren kennen die bovendien perfect passen bij het eten.”

Met 16 zitplaatsen is Vincl’O een gezellig huiskamerrestaurant waar je chef Vincent aan het werk kan zien achter het fornuis en persoonlijk bediend wordt door gastvrouw Claudia Decaluwé, bij het grote publiek nog altijd bekend als zangeres bij Sha-Na. Het koppel doet alles in de zaak zelf. Vincl’O opende aanvankelijk als een wijnbar, maar het koppel besliste al snel om het roer om te gooien.

Degustatiemenu

“Vincent studeerde in 1994 af aan de hotelschool in Koksijde en heeft jarenlang ervaring in de horeca. Hij kan heel goed koken. We merkten dan ook snel na de start dat er steeds meer vraag kwam naar de gerechtjes die we serveerden bij de wijn. Nu zetten we in op een degustatiemenu. Mensen kunnen op onze website ontdekken wat we serveren. Het menu blijft twee weken hetzelfde. We zorgen telkens voor een passende wijn per gerecht. We merken dat dit in de smaak valt omdat klanten geen keuzestress hebben. Ze weten dat het past en ze ontdekken eens een nieuw wijntje dat ze zelf niet zouden bestellen of kopen”, vertelt Claudia, die zelf ook al heel wat ervaring heeft in de sector na haar carrière als zangeres.

“Voor ons menu spelen we in op producten die dat moment op hun best zijn” – Vincent Devries

Het menu is telkens aangepast volgens het aanbod van het moment. “We spelen kort op de bal voor ons menu. We spelen in op producten die dat moment op hun best zijn. Ik ging nu bijvoorbeeld iets doen met krab, maar mijn leverancier zei dat de wintertruffel nu op zijn best is. Ik heb het menu daar aan aangepast. Het product en de smaak staat bij ons centraal”, vertelt Vincent.

Wijn uit koud klimaat

Het koppel blijft ook volop inzetten op hun wijnkennis. “We hebben een wijndomein bezocht. Op die manier schaven we onze kennis altijd bij. Ons hart ligt bij de “Cold-Climate Wines”, maar er is ook een selectie voor wie houdt van iets pittigs en meer zuidelijker.”

Het huiskamerrestaurant is op weekdagen maandag, donderdag en zaterdag open vanaf 18.30 uur. In het weekend is er van 12 tot 14 uur ook een lunch, en de mogelijkheid om een lekker glas wijn te degusteren tot 17.30 uur. Daarna kunnen klanten opnieuw proeven van het degustatiemenu. Info: www.vinclo.be.

The post Vincl’O vormt wijnbar om tot huiskamerrestaurant: “Ideale formule om eens nieuwe wijnen te leren kennen die passen bij het eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »