Vermogenstaks zou in theorie tot 4,7 miljard euro kunnen opbrengen (maar er zijn een hoop struikelblokken)

Nee, de miljonairstaks is niet “perfect haalbaar”, stelt het Federaal Planbureau na een jubelbericht van PVDA. Als iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen euro een vermogensbelasting zou betalen, dan zou dat in theorie jaarlijks tot 4,7 miljard euro voor de staatskas kunnen opbrengen. Maar dat betekent niet dat het in een vingerknip ingevoerd kan worden: wat moet er allemaal gebeuren voordat dit realiteit zou kunnen worden? En is zo’n rijkentaks eigenlijk wel een goede zaak? 

Meer krantenkoppen in België

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Frederic giet verhaal van heks Tanneke in nieuwe historische roman: “Toevallig tijdens stamboomonderzoek op haar naam gestoten”

Tanneke Sconyncx blijft vier eeuwen na haar dood tot de verbeelding spreken. De Gottemse stierf na vier dagen en vier nachten foltering op 2 juni 1603 in Tielt. Haar verhaal kan je straks lezen in een nieuwe historische roman van de hand van Frederic Vermeulen (50). Opmerkelijk detail is dat Frederic familie is van Tanneke. Haar man Thomas Vermeulen was

Lees meer »

Hond doet behoefte in woonkamer… en net dan passeert robotstofzuiger

Een baasje uit het Chinese Luoyang kon haar ogen niet geloven toen ze dinsdag terug thuis kwam van haar werk. Over de woonkamer was er allemaal stront uitgesmeerd. Ze begreep er niets van en besloot de bewakingsbeelden te bekijken. Daar zag ze dat haar hond net zijn grote behoefte had gedaan toen de robotstofzuiger moest passeren. “En alsof dat nog

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Is dit de moeder van Dave Grohls buitenechtelijk kind? “Hij had vijftien jaar lang affaire met pornomaakster Annaliese Nielsen”

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl. De Foo Fighters-frontman gaf vorige week in een socialemediabericht toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou gehad

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”
The post Van tv tot podcast,

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »