Tot vijf jaar cel voor mensensmokkelaars die geklist werden op snelweg in Zedelgem

Een Duitser en een Egyptenaar hebben voor de Brugse rechtbank een fikse celstraf gekregen voor mensensmokkel met bootjes. Hoewel ze de scherpere controles in West-Vlaanderen zoveel mogelijk ontweken, liepen Khairy S. (55) en Mustafa E. (65) tóch tegen de lamp in Zedelgem.

Op 16 augustus vorig jaar werd de Jeep Cherokee van Duitser Khairy S. (55) en Egyptenaar Mustafa E. (65) ’s nachts onderschept op de E403 in Zedelgem. Beelden van camera’s met nummerplaatherkenning wezen uit dat het voertuig al verschillende keren in België was geweest. “Het legde telkens dezelfde route af”, verduidelijkte procureur Frank Demeester. “Vanuit Duitsland reed het via Wallonië richting Noord-Frankrijk. Zo hoopten ze de verscherpte controles in West-Vlaanderen te ontwijken.”

Op hun terugweg kozen de twee evenwel voor een andere route, met de gekende gevolgen. In de wagen werd geen nautisch materiaal aangetroffen, maar S. gaf toe dat hij al drie keer dergelijke spullen naar Frankrijk had gebracht. Per rit kreeg de Duitser 500 euro. Naar eigen zeggen wist hij niet om welk materiaal het ging. “Al was de benzinegeur hem wel opgevallen”, aldus de procureur.

Khairy S. werd vervolgd voor 70 ritten en kreeg donderdag vijf jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. Als autohandelaar zou hij tijdens de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn geraakt. “Hij kampte ook met een cocaïneverslaving”, pleitte meester Laura Van Renterghem. Mustafa E. leverde hand- en spandiensten om zijn heroïneverslaving te bekostigen. Hij kreeg 48 maanden cel, waarvan elf met uitstel. De twee zijn ook voor tien jaar hun burgerrechten kwijt. (AFr)

The post Tot vijf jaar cel voor mensensmokkelaars die geklist werden op snelweg in Zedelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3e editie van triënnale Kortrijk start zaterdag: thema ‘After Paradise’ geeft hoopvol beeld van problemen na het paradijs

In Kortrijk start zaterdag de 3e editie van de triënnale. Dat is de driejaarlijkse openluchttentoonstelling. Het parcours is 5 kilometer lang en loopt langs 14 verschillende locaties, waar werken van internationale kunstenaars staan. Het thema van deze editie is ‘After Paradise’. Dat is de periode na het paradijs, waarin er veel problemen zijn. Maar de triënnale wil toch een positief

Lees meer »

Waarom de nederlaag in de uitzwaaimatch geen toeval was: Engeland is vermoeid (maar hoe los je dat op?)

Engeland speelt hoog spel, vanavond in Gelsenkirchen. Double or quits. Met een zege ontwijken ze elke groepswinnaar tot de halve finale van het EK, een nederlaag of zelfs een gelijkspel gooit The Three Lions in de oceaan met de ‘big sharks’ (Duitsland, Portugal, Spanje, mogelijk zelfs België). Intussen zegt Gareth Southgate dat zijn spelers fysiek vermoeid zijn. Op zoek naar

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) kijkt in eigen boezem: “We hebben fouten gemaakt en dat moet grondig geëvalueerd worden”

Dat zijn partij aan een grondige evaluatie toe is. Dat zegt nu ook Jeremie Vaneeckhout, de covoorzitter van Groen, in zijn eerste grote interview na de tegenvallende verkiezingen. De West-Vlaming kijkt daarvoor ook in eigen boezem. Of hij wil aanblijven als voorzitter, zal afhangen van de lokale stembusslag. “Denigrerende praat laat ik niet meer passeren.”
The post Jeremie Vaneeckhout

Lees meer »