Terrest Brewery neemt Poperingse biobiermerk De Plukker over: “Bier op de hoeve gebrouwen, dat proef je”

Terrest Brewery, één van de weinige hoevebrouwerijen in Vlaanderen, gevestigd in Houthulst, brouwt voortaan de bieren van de Poperingse biohoppeteler De Plukker. Daardoor is het bieraanbod ineens vervijfvoudigd.

Zaakvoerders vader Johan (61) en dochter Valerie Van der Bauwhede (27) zijn witte raven in het bierlandschap en weten goed welke weg ze willen inslaan. Dat is niet die van de massaproductie, maar tegen dat telefoontje uit Canada zeiden ze toch volmondig ja. Johan en zijn echtgenote Gudrun zijn al hun hele leven landbouwers die de veestapel met zorg en liefde verzorgen. “Maar een boer moet creatief zijn”, vertelt Valerie. “Zijn passie voor bier deed Johan, na de nodige opleidingen, besluiten om een hoeveboerderij op te starten.”

In zijn dochter Valerie, met diploma marketing op zak, vond hij zijn bondgenoot. Intussen is de Terrest Brewery, zoals hun onderneming noemt, erkend als West-Vlaams producent en hangen er aan de muur een gouden en zilveren medaille die ze vorig jaar wonnen op de World Beer Award. In dat rijtje met successen voegt de familie Van der Bauwhede nu vier extra bieren toe van de Poperingse biohoppeteler De Plukker.

Overname

“De goeie samenwerking met die Westhoekondernemer komt door de stage die ik er momenteel loop. Het contact met landbouwer Joris Cambie en brouwer Kris Langouche was meteen warm. Ik voelde onze gedeelde passie. We runnen beiden een hoevebrouwerij. Joris gaat nog een stap verder door biologische hoppe te telen. Wij gebruiken ook onze eigen hoppe en gerst. Nog een raakvlak is de aandacht voor kwaliteit en authenticiteit”, wijst Valerie. “Dat alles zorgt ervoor dat Joris in Terrest Brewery de geschikte overnemer vond. De vier bieren van De Plukker, Tripple Plukker, Keikoppenbier, Rookop en All Inclusive met acht verschillende hoppesoorten, produceren we in Houthulst volgens hetzelfde concept en dezelfde smaak en uiteraard met de Poperingse hoppe.”

Het gamma van Terrest Brewery vervijfvoudigt op die manier: het vaste gamma de Terrest Golden Triple en de Terrest Grape Triple als limited edition, die vorig op de markt werd gebracht, wordt volgend jaar opnieuw gelanceerd. De productie zal door de overname verdrievoudigen. “We zijn op zoek naar een voltijdse brouwer, hebben intussen een all-round medewerker aangeworven en investeren verder in de automatisatie van onze brouwerij”, klinkt vader Johan ambitieus. “We evolueren richting de 1000 hectoliter per jaar.”

Canada

Het Houthulstse bier is overal in Vlaanderen verkrijgbaar, maar ook in Canada. Valerie lacht wanneer ze het vertelt. “Ongelooflijk hoe we daar zijn terechtgekomen. Een Canadese bierliefhebber was op doorreis en was blijkbaar benieuwd naar ons bier. Wij waren toen net niet thuis, maar op een terrasje hier vlakbij genoot hij van de Terrest Golden Triple. Dat is hem zo bevallen dat hij ons contacteerde met de vraag of we wilden kennismaken met de Canadese markt. Zo’n aanbod konden we niet afslaan. Export behoort tot de uitdagingen, maar is voor ons geen prioriteit. Het moet een hoeveverhaal blijven. Ons bier is er één voor de meerwaardezoeker.”

De brouwerij in de Vlastraat in Houthulst kan je na afspraak bezoeken. Komende zondag 11 februari staat een brouwerijbezoek met degustatie op het programma. Ook op 6 april is er ééntje gepland. Info en reservatie: www.terrestbrewery.be.

The post Terrest Brewery neemt Poperingse biobiermerk De Plukker over: “Bier op de hoeve gebrouwen, dat proef je” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De scheiding van Frank was mijn dieptepunt”: na enkele bewogen jaren gaat Cath Luyten weer volop voor carrière

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten (47) haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koos bewust om zich te concentreren op het moederschap, maar stilzitten is niet aan Luyten besteed. “Het kan toch niet dat ik op mijn 47ste al afgeschreven ben”, zegt Cath in ‘Dag Allemaal’. Hoe ziet ze haar toekomst? Wat met

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien niet meteen overdonderd door echtgenoot in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas zorgde niet meteen voor een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »