Rik Verheye is heel eerlijk en emotioneel over overleden verslaafde vader in ‘Ik vraag het aan’: “Ik zit nog met zoveel vragen”

West-Vlaming Rik Verheye (37) wordt emotioneel als hij in ‘Ik vraag het aan’ over zijn vader praat, die leed aan een alcoholverslaving. “Ik zit nog met zoveel vragen”, bekent hij. Presentator en Verheyens vriend Niels Destadsbader (35) noemt het een van de meest ontroerende momenten uit de serie. “Rik en ik zijn vrienden, zijn tranen zijn oprecht.”

In het VRT1-programma ‘Ik vraag het aan’ kiest elke gast een nummer met een persoonlijk verhaal, zonder dat de andere gasten weten wie het heeft gekozen. Rik voelt zich ongemakkelijk en worstelt met zijn emoties als hij ‘Hurt’ van Johnny Cash selecteert, omdat het hem aan zijn vader doet denken.

Rik, doorgaans bekend om zijn komische rollen, vertelt nu over zijn vader die overleed toen hij zeven was. “Ik heb hem nooit echt gekend,” begint hij. “Maar toen ik ‘Walk the Line’ (een film over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash, red.) zag, dacht ik: “Misschien is dat wel mijn vader”.” Hij onthult dat zijn vader stierf aan de gevolgen van zijn verslaving, wat hem diep heeft geraakt.

Onbeantwoorde vragen

De uit Knokke-Heist afkomstige acteur bekent dat hij het nummer vaak beluistert, vooral tijdens ritten naar huis langs de zee, waarbij het hem doet nadenken over zijn vader en onbeantwoorde vragen oproept: “Dan zet ik alle ramen open en speel ik het nummer in loop af. Elke keer opnieuw krijg ik kippenvel, omdat ik met zoveel vragen zit. Zou ik met hem overeen komen? Wat zou hij denken? Zouden we boel maken? Ik zal het nooit weten.”

“In zijn afscheidsbrief beloofde hij hij terug te komen. Hij heeft dat nooit gedaan.”

Ondertussen is het dertig jaar geleden dat Riks vader de strijd tegen de verslaving verloor. Hij liet zich meerdere keren opnemen in een ontwenningskliniek in Pittem, maar dat mocht niet baten: “De laatste keer dat hij daar werd opgenomen, stuurde hij een soort van afscheidsbrief. Er stond op te lezen: “Papa is even weg. Zorg goed voor je mama en ik kom gauw naar huis. Hij heeft dat nooit gedaan.”

(VRT / Thomas Geuens)

Schoonste compliment

Ook presentator Niels Destadsbader koestert het emotionele tv-moment alleszins: “Rik zei me na de opnames dat hij ervan schrok dat hij zich zo had laten gaan op tv. Oké, wij zijn maten, maar door met mij te babbelen vergat hij even dat er camera’s rondom hem stonden. Dat vind ik het schoonste compliment dat ik kon krijgen in dit programma. De tranen die komen, zijn oprecht. Muziek is de beste psycholoog, en dat bewijzen we met ‘Ik vraag het aan’ meermaals. Het is mooi hoe een nummer kan omschrijven hoe je je voelt en je terug kan brengen naar een herinnering.”

Het is Van Echelpoel-zanger en ‘De Kemping’-uitbater Tijs Vanneste die vanavond ‘Hurt’ van Johnny Cash zal brengen. Naast Rik Verheye zullen ook Ingeborg, Maureen Vanherbergen, Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht vanavond nummers kiezen die hen dierbaar zijn. ‘Ik vraag het aan’, woensdag om 20.45 uur op VRT 1.

The post Rik Verheye is heel eerlijk en emotioneel over overleden verslaafde vader in ‘Ik vraag het aan’: “Ik zit nog met zoveel vragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Clubbestuur Eendracht Aalst zet stap terug: “Vanaf de eerste dag hebben de burgemeester en de sportschepen ons racistisch en vijandig behandeld”

Het clubbestuur van Eendracht Aalst zet een stap terug, zo laten ze weten in een post op sociale media. Ze halen tegelijkertijd hard uit naar het stadsbestuur van Aalst, dat volgens hen de grote schuldige is van de totale neergang van Eendracht Aalst het afgelopen seizoen. “De burgemeester en de sportminister (sic) hebben vanaf de eerste dag racisme, vijandigheid en

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »