Man gedood door hyena’s in Keniaanse hoofdstad, betoging tegen onveilige situatie uit elkaar gedreven met traangas

Een groep hyena’s heeft een man gedood en twee mensen verwond in de buurt van een universiteitscomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Dat heeft de Kenya Wildlife Service bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze journaliste geeft ‘Celebrity Klopjacht’ 7 op 10: “Wie zou niet stoppen voor een knipoog van Erik Van Looy?”

Geen onbekende Vlamingen meer, maar bekende gezichten zoals Erik Van Looy, Olga Leyers en de zusjes Coorevits. Waar de kijkers van ‘Klopjacht’ gewoon waren om de prestaties van gewone stervelingen te volgen, duiken de BV’s nu op elke hoek van de straat op. Behoudt het programma zo wel de spanning en spontaniteit die het zo populair maakten? In tegenstelling tot

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Ervaren Angelo Lucas (Sparta Dikkebus – 3A) kijkt uit naar match tegen VKLP

De Spartanen van Dikkebus kregen een zwaar openingsprogramma met achtereenvolgens Proven, KV Koksijde-Oostduinkerke en KFC Poperinge, toch wel drie eindrondekandidaten. Met 6 op 9 om te starten kan het team van Pascal Dermaux zeker niet klagen. “Tegen de Hoppeplukkers was een gelijkspel misschien wel rechtvaardiger geweest want na de pauze hadden ook wij enkele mooie
The post Ervaren Angelo

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef

Na 33 jaar uitbating stellen Jozef Vanbelle (58) en Els Vansteelant (58) hun slagerij in de Koolkerkse Steenweg in Sint-Jozef te koop. “Na jaren van hard werk, willen we het wat rustiger aan doen”, zegt Jozef. “Maar we stoppen niet voor er een geschikte koper of overnemer gevonden is.”
The post Overnemer gezocht voor Slagerij Els & Jozef appeared

Lees meer »