LIVE GAZA. Noorwegen schenkt 24 miljoen euro aan UNRWA – Nieuwe onderhandelingsronde tussen Hamas en Israël van start in Egypte

Egypte en Qatar starten vandaag een nieuwe onderhandelingsronde in Caïro. Naast een uitwisseling van Palestijnse gevangenen en Israëlische gijzelaars hopen beide landen ook een wapenstilstand in de Gazastrook uit de brand te slepen. VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het lot van de mensen in het zuiden van de Gazastrook nu een eventuele Israëlische grondaanval dreigt in Rafah, waar meer dan een miljoen gevluchte Palestijnen bij de grens met Egypte opeengepakt zitten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

De memoires van Aleksej Navalny en nieuw werk van Lize Spit en Stefan Hertmans: naar deze boeken is het uitkijken

Niet getreurd als de zomer over zijn hoogtepunt heen is: dan breekt het hoogseizoen voor nieuwe boeken aan. Welke interessante romans, kinderboeken of poëziebundels verschijnen binnenkort? Een selectie uit het ruime aanbod vind je hier. Van Lize Spit of Stefan Hertmans tot Aleksej Navalny en Bart Van Loo. Veel auteurs lanceren hun boek de komende maanden trouwens met een publiek

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten weer samen – MR, Les Engagés en PS willen strengere LEZ-normen in Brussel met twee jaar uitstellen

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »