Lisa-Marie (27) van Art Blanche tovert Ruiselede twee dagen om in kunstmarkt ‘Montmartre’

Lisa-Marie Billiet (27) – nog maar pas uitgeroepen tot Krak van Ruiselede – organiseert met haar kunstcollectief Art Blanche een tweedaagse kunstmarkt ‘Montmartre’ tijdens het weekend van 17 en 18 februari. Het initiatief is nu al een succes. De zaal Sport en Spel aan de Tieltstraat is volzet. Er staan al een half dozijn kandidaten op een wachtlijst.

Lisa-Marie maakt er geen geheim van wat ze met Art Blanche wil bereiken: drempelverlagend werken voor alle kunstenaars en creatievelingen die graag uit hun atelier komen. “Ik heb me ook ook lang onzeker gevoeld en getwijfeld om met mijn eigen werk naar buiten te komen”, vertelt ze. “Dankzij een Kunstcollectief in Blankenberge is het me gelukt een netwerk uit te bouwen en drempels te overwinnen. Dat is precies wat ik ook in Ruiselede wil bereiken. Het resultaat overtreft al mijn verwachtingen. Art Blanche telt al 23 leden, waaronder lokale kunstenaars maar ook mensen uit Brugge, Blankenberge en Ardooie.”

Aanstekelijk

Montmartre Ruiselede wordt een tweedaagse kunst- en ambachtenmarkt op zaterdag 17 en zondag 18 februari van 10 tot 17 uur in de zaal Sport en Spel in de Tieltstraat. Je treft er zowel schilderkunst, als beeldhouwkunst, keramiek of kledij. Vrijwilligers doen de bar open, er komt een foodtruck en leden gaan volop taart bakken. “Het enthousiasme van mijn familie en vrienden en het engagement van mijn leden is hartverwarmend”, straalt Lisa-Marie. Hopelijk worden ook de bezoekers creatief besmet door haar aanstekelijk enthousiasme. (GGM)

Meer info via [email protected].

The post Lisa-Marie (27) van Art Blanche tovert Ruiselede twee dagen om in kunstmarkt ‘Montmartre’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »