Joris De Loore staat in de tweede ronde van Challenger Nottingham

Joris De Loore (ATP 194) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Engelse Nottingham (hardcourt/74.825 euro). De dertigjarige Bruggeling, het zevende reekshoofd, versloeg in zijn eerste ronde de Brit Kyle Edmund (ATP 408) in drie spannende sets (7-6 (7/4), 6-7 (5/7) en 6-4).

Edmund stond dankzij een wildcard van de organisatie op de hoofdtabel. De Brit was ooit nummer veertien van de wereld en won twee ATP-toernooien, waaronder de European Open in Antwerpen in 2018. Door blessures zakte hij de voorbije jaren diep weg op de ATP-ranking.

In de tweede ronde neemt De Loore het op tegen de Kazak Mikhail Kukushkin (ATP 247). Die klopte in zijn eerste ronde dinsdag de Britse kwalificatiespeler Charles Broom (ATP 337) in twee sets (6-4 en 7-6 (7/3)).

Naast De Loore is er met Alexander Blockx (ATP 338) nog een tweede Belg actief in Nottingham. De achttienjarige Antwerpenaar speelt later woensdag zijn tweede ronde tegen de Zwitser Alexander Ritschard (ATP 185), het vijfde reekshoofd.

The post Joris De Loore staat in de tweede ronde van Challenger Nottingham is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.
The post N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »