Gevallen Britse zanger Gary Glitter blijft in de cel na misbruik minderjarigen: “Te groot risico”

Zanger Gary Glitter (79) moet in de gevangenis blijven. Dat is besloten tijdens een hoorzitting over zijn mogelijke voorwaardelijke vrijlating, melden Britse media woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »