Eerste editie van het Ledegems Kampioenschap Manillen in de Cycloon: “Een kaartspel dat iedereen kan spelen”

Op zaterdag 2 maart is er in de Cycloon de eerste editie van het Ledegems Kampioenschap Manillen. De organisatie is in handen van Wim Vandoorne, die ook al in Moorsele een dergelijk evenement in goede banen leidde. De interesse is alvast groot. Inmiddels zijn er al 42 koppels ingeschreven.

Wim Vandoorne houdt ervan om te organiseren. “Het is een hobby die eigenlijk al een beetje uit de hand gelopen is. Ik organiseer geen grote evenement zoals festivals, maar kleinschalige leuke activiteiten voor jong en oud. Zo trokken we er in het verleden al meermaals op uit naar wielerevenementen.” Zijn passie voor organiseren is er al langer, maar Wim besliste midden in de coronacrisis om die passie om te zetten in een bijberoep. “In september 2020 organiseerden we met enkele enthousiastelingen Moorsele Fietst, en inmiddels was er in de gemeente waar ik woon ook al de eerste editie van het Moorseelse Kampioenschap Manillen”, aldus Wim, die als boekhouder aan de slag is.

Helemaal thuis

Hoewel hij in Moorsele woont, voelt Wim zich ook helemaal thuis in Ledegem. “Ik heb hier nog familie wonen en heb dus wel een link met de gemeente. Ik kom geregeld over de vloer in de Cycloon.” In de horecazaak ontstond het idee om ook eens een samenwerking met Wim aan te gaan. “Door evenementen te organiseren krijg je extra publiek over de vloer. We zagen dat dan ook helemaal zitten”, aldus uitbaatster Nancy Vansteenkiste. Wim organiseerde in Moorsele al een succesvol kaarterskampioenschap en nog deze maand vindt de tweede editie van het evenement er plaats. “Maar waarom zouden we zoiets ook niet in Ledegem doen?”

De voorbije weken werd er volop publiciteit gemaakt voor de eerste editie van het Ledegems Kampioenschap Manillen. Dat vindt plaats op zaterdag 2 maart in de Cycloon. “Achtenveertig ploegen mogen zich inschrijven. We beginnen er ‘s middags aan. Tijdens de voorrondes worden de 48 ploegen herleid naar 32. ’s Avonds komen we te weten wie de twee beste kaarters van Ledegem zijn.”

Inmiddels stromen de inschrijvingen al binnen. De teller stond begin deze week al op 42. “We merken een mooie mix van jong en oud. Manillen is nu eenmaal een kaartspel dat iedereen kan beoefenen”, aldus Wim, die zelf ook graag een kaartje legt.

Loting

Op zaterdag 24 februari is er in de horecazaak de loting waarna duidelijk zal zijn wie er precies tegen wie zal kaarten. “Maar je merkt gewoon dat een dergelijk evenement leeft. Op café hoor je de deelnemers al volop speculeren. Je merkt dat de gedrevenheid erg groot is om de eerste editie van het kampioenschap te winnen. De trofeeën staan alvast klaar.” Ondertussen smaakt de samenwerking tussen de horecazaak en organisator Wim al naar meer. “Het is de bedoeling om in de toekomst nog evenementen te organiseren. Zo denken we er bijvoorbeeld aan om iets rond Halloween te doen. Maar wat dat precies zal zijn, is momenteel nog onduidelijk.”

Andere evenementen

De Cycloon heeft inmiddels een rijke geschiedenis achter zich. “Maar een kaartersclub is er eigenlijk nog nooit geweest. Misschien is het kampioenschap de start ervan. Ik hoop dat het hier op zaterdag 2 maart een gezellige drukte wordt”, aldus Nancy. Zij is ondertussen volop bezig met de voorbereiding van tal van andere activiteiten. “De Zomerbar ’t Kafkot komt sowieso terug. We zijn daarmee gestart tijdens de coronacrisis en eigenlijk is de bar voortdurend gebleven. Zowel ’s winters als ’s zomers staan de deuren van ’t Kafkot open, al is het natuurlijk in de zomer leuker om te genieten in de prachtige tuin.”

Ook deze zomer zullen er enkele optredens plaatsvinden. In aanloop naar Valentijn ten slotte pakt de Cycloon uit met een initiatief. Zo kan men tot zaterdag 10 februari een Valentijnsbox voor twee personen bestellen. Daarin zitten onder andere champagne en oesters. “De Valentijnsbox kan men afhalen op Valentijnsdag 14 februari tussen 17 en 18.30 uur.” Bestellen kan door een mail te sturen naar [email protected] of door Nancy te contacteren via Facebook.

The post Eerste editie van het Ledegems Kampioenschap Manillen in de Cycloon: “Een kaartspel dat iedereen kan spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »