Celstraf voor zestiger die kamers verhuurde aan Nigeriaanse prostituees in Kortrijk en Zulte

Een 69-jarige man uit Deinze heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor mensensmokkel en pooierschap. Patrick D. verhuurde kamers aan prostituees en volgens het parket maakte hij zich daarbij ook schuldig aan mensenhandel. Maar dat acht de rechtbank niet bewezen.

Tijdens controles in panden in Kortrijk en Zulte bleek dat Deinzenaar Patrick D. (69) kamers verhuurde aan prostituees, vooral Nigeriaanse vrouwen. “Ze hadden geen papieren en konden dus niet officieel werken”, stelde procureur Frank Demeester. “Voor een van de panden betaalde de beklaagde 1.250 euro maandhuur. Maar zelf vroeg hij 70 euro per dag per kamer. Vijf kamers konden dus elke maand 10.000 euro opleveren.”

Volgens Demeester draait D. al lang mee in het prostitutiemilieu. Het Gentse hof van beroep veroordeelde hem in oktober 2020 tot een jaar celstraf met uitstel voor feiten tussen 2014 en 2017. Voor feiten tussen maart 2019 en januari 2020 vroeg Demeester bijkomend een jaar effectieve celstraf.

Geen uitbuiting

De verdediging vroeg over heel de lijn de vrijspraak. “Na problemen met een massagesalon koos mijn cliënt voor kamerverhuur”, pleitte meester Peter De Becker. “Hij ontving enkel huur, niets meer. De meisjes werden tot niets gedwongen. Van uitbuiting of fysiek geweld was helemaal geen sprake.” Volgens de procureur sprak een Hongaarse prostituee dit evenwel tegen.

Toch zag de rechtbank woensdag geen bewijs voor dwang of uitbuitingspraktijken. Voor mensensmokkel – door facilitatie van het illegaal verblijf van de prostituees in België – en pooierschap kreeg D. twaalf maanden effectief en een geldboete van 48.000 euro. Aan Payoke, het opvang- en begeleidingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel, moet hij 2.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Celstraf voor zestiger die kamers verhuurde aan Nigeriaanse prostituees in Kortrijk en Zulte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »