Boze boeren voeren donderdagavond actie tegen plannen Katerbos langs de Leie

Niet alleen tegen onder meer het stikstofakkoord voeren boze boeren in heel het land actie, ook in Wevelgem komen ze donderdagavond op straat. De landbouwers voeren protest in de aanloop naar de gemeenteraad in zaal Kleine Porsies. Aanleiding van de actie zijn de plannen van het lokaal bestuur met het Katerbos.

“Er werden enkele landbouwpercelen aangekocht en omgedoopt tot het Katerbos”, aldus voorzitter Philip Vanryckeghem van de Bedrijfsgilde Wevelgem. “Deze percelen werden echter in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Leievallei en open ruimte omgeving Kortrijk’ aangeduid als agrarisch gebied. In hetzelfde Ruimtelijk Uitvoeringsplan werden ook natuurgebieden aangeduid, waarvan sommigen nog in landbouwgebruik.”

“De aangekochte percelen op de locatie van het Katerbos konden dus ook gebruikt worden als ruilgrond, of om de doelstellingen in het kader van 500 hectare natuur te realiseren binnen rivierherstel Leie. Volgens ons een gemiste kans om stappen vooruit te zetten in het dossier Rivierherstel Leie.”

“Ook in dit bebossingsvraagstuk wordt de boer botweg aan de kant gezet. Bestemd agrarisch gebied dient in landbouwgebruik te blijven. Met een dergelijke manier van werken blijft de uitbouw van een landbouw met toekomst langs de Leie ver zoek.”

“Omdat we ons punt willen duidelijk maken zullen we actie voeren bij de komende gemeenteraad. We willen zo aan de gemeenteraadsleden onze bezorgdheden meegeven.”

The post Boze boeren voeren donderdagavond actie tegen plannen Katerbos langs de Leie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »