Bijna 100 euro voor een kilo: schaarste maakt noordzeegarnalen peperduur

Er is een grote schaarste aan noordzeegarnalen, met prijzen die richting 100 euro voor een kilogram gepelde grijze garnalen stijgen en mogelijk lege rekken in de winkel. “En die prijzen zullen nog doorstijgen”, verwacht Steven Timmermans van visgroothandel Alfa Fish.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drukke eerste maand voor nieuwe dierenasiel in Zemst

Het nieuwe dierenasiel in Eppegem (Zemst) heeft er een drukke eerste maand op zitten. Pootjesparadijs hield vandaag haar eerste opendeurdag. Dat er nood is aan een dierenasiel is duidelijk: sinds juli worden er dieren opgevangen, en nu al heeft het opvangcentrum haar maximumcapaciteit voor honden bereikt.

Lees meer »

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Netanyahu vraagt “vergiffenis” voor niet kunnen redden van Israëlische gevangenen in Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »