Atelier De Paepe: nieuwe naam, nieuwe locatie: “Maar verse vis blijft centraal staan”

Vishandel De Paepe gaat vanaf nu door het leven als Atelier De Paepe. De zaak is in Knokke-Heist alom bekend en opende vrijdag de deuren in hun nieuw pand in de kleine Heldentoren. Een nieuwe start dus voor Kristoffel Denon (41) en Anneke Van Troyen (42). “Ons aanbod is uitgebreid met vlees- en vegetarische gerechten. Maar aan de succesformule van verse vis raken we zeker niet”, zegt Kristoffel.

Wie in Knokke-Heist de naam ‘De Paepe’ uitspreekt, denkt automatisch aan vis. Logisch, als je weet dat vishandel De Paepe al sinds 1928 bestaat. Met Kristoffel Denon en Anneke Van Troyen is de zaak al aan de vijfde generatie toe. Nadat het koppel in 2009 zijn intrek nam in een huurpand in de Knokkestraat, verhuisden ze richting een pand in de kleine Heldentoren – nog geen steenworp verderop.

“We wilden investeren en omdat het huurcontract van het vorige pand stilaan afliep, besloten we dit pand aan te kopen”, zegt Kristoffel. “We zijn op een leeftijd gekomen dat dit hét moment was om die aankoop te doen. In een ideale wereld was de verhuizing al vroeger gebeurd, maar zoals dat vaak is, liepen de werken wat vertraging op.” Maar kijk, vrijdag opende de zaak toch officieel de deuren. Al is er voor de vaste klanten wel het een en ander veranderd. De grootste aanpassing, behalve het frisse en moderne interieur? De naam. Vishandel De Paepe is vanaf nu Atelier De Paepe. “Simpelweg omdat ons aanbod is uitgebreid”, legt het koppel uit. “We bieden nu ook vleesgerechten en vegetarische opties aan. De vraag daarnaar was er ook. Al blijft verse vis natuurlijk wel centraal staan. Even werd het idee geopperd om een volledig nieuwe naam te kiezen, maar uiteindelijk beslisten we snel omdat niet te doen. De Paepe is in de regio een naam als een klok. Dan moet je dat niet wegsmijten.” (MM)

De winkel is elke dag geopend van 9.30 tot 18 uur. De vaste sluitingsdag is maandag.

The post Atelier De Paepe: nieuwe naam, nieuwe locatie: “Maar verse vis blijft centraal staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B)

KSV De Ruiter promoveerde vorig seizoen eerder onverwacht naar tweede provinciale. Vandaar dus dat coach Gregory Werbrouck en de sportieve cel extra op de transfermarkt actief zijn met nu in totaal negen nieuwkomers. Zij werden vrijdagavond voorgesteld in de kantine.
The post Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”
The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom,

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »