Winkel Koerse verliest trouwe medewerker ‘Jackie’ Delaere

De organisatoren van Winkel Koerse zijn in rouw na het overlijden van Jacques ‘Jackie’ Delaere. Hij was jarenlang een stille kracht binnen de organisatie. “Hij was de spreekbuis van de gewone mens en daar hield ook de nieuwe generatie van medewerkers rekening mee.”

De voorbije jaren moest Winkel Koerse afscheid nemen van verschillende sterkhouders binnen de organisatie. Deze week is met Jacques ‘Jackie’ Delaere ook een andere dragende kracht overleden. “Jackie was de jongste van de oude generatie. Hij zorgde er mee voor dat de paardenkoers uitgroeide van een evenement met enkele paarden tot een groots gebeuren met dertig paarden”, aldus Krist Vandemoortele, voorzitter van Winkel Koerse. Jackie was inmiddels al bijna vijftig jaar bestuurslid. “Hij was ‘preus’ dat hij kon meewerken aan de paardenkoers. Hij was een stille kracht en zei vroeger niet veel. Hij deed wat hem gevraagd werd. In de jaren ’80 en ’90 heeft hij heel veel sponsoring opgehaald.”

Volksmens

Jackie voelde hem ook helemaal thuis in De Smisse, het voormalige lokaal van de paardenkoers aan de rotonde in de Gullegemsestraat. Hij hield er het cafeetje open en ging er dagelijks langs om te kijken of alles wel in orde was. “In de jaren ’90 zette een nieuwe generatie het werk van hun voorgangers verder. Jackie bleef helpen, maar zei nu wel meer wat hij dacht. We luisterden ook naar hem, want hij was de spreekbuis van de gewone mens. Jackie vond het jammer dat het cafeetje afgebroken werd, maar schaarde zich mee achter de beslissing om te verhuizen naar een nieuw lokaal wat verderop.”

In Sint-Eloois-Winkel stond Jackie gekend als een volksmens die graag genoot van een pintje. In café ’t Oud Stadhuis was hij vaste klant. “Hij trouwde hier en vierde hier zijn pensioenfeest. Hij deed ook heel veel voor ons. Hij hielp bestellen wanneer het druk was en deed ook de boodschappen voor ons. Door gezondheidsproblemen was hij dit jaar nog niet komen nieuwjaren”, aldus uitbaatster Margrietje Dejonckheere. Jackie Delaere werd 77.

The post Winkel Koerse verliest trouwe medewerker ‘Jackie’ Delaere is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Wachten op leden van CD&V en de N-VA om regeerakkoord goed te keuren, Conner Rousseau: “We investeren historisch bedrag in welzijn”

Na Vooruit moeten straks de leden van CD&V en de N-VA nog hun vertrouwen over het nieuwe Vlaamse regeerakkoord uitspreken. Dat gebeurt op ’toetredingscongressen’. Pas daarna zullen de namen van de nieuwe Vlaamse ministers bekendgemaakt worden. Die ministerportefeuilles zijn gisteren verdeeld. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

De Schakel start seizoen in gerenoveerd cultuurcentrum met uitgebreid openingsweekend: “We creëren een totaalbeleving”

Na jaren van corona en grote renovatiewerken vindt het openingsweekend van cultuurcentrum De Schakel opnieuw in volle glorie plaats. De start van het nieuwe cultuurseizoen geeft een voorsmaakje van wat er het komende jaar te gebeuren staat.
The post De Schakel start seizoen in gerenoveerd cultuurcentrum met uitgebreid openingsweekend: “We creëren een totaalbeleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

NIELS DESTADSBADER IS TERUG MET NIEUWE MUZIEK

Dat het de voorbije maanden druk was voor Niels Destadsbader, is niemand ontgaan. Naast de reeks voorstellingen van de succesvolle spektakelmusical ‘14-18’, verzorgde hij voor VRT1 – samen met Siska Schoeters – opnieuw de presentatie voor ‘Zomerhit’. Ook zakte de 36-jarige zanger en presentator afgelopen zomer af naar Parijs. Tijdens de Olympische Spelen was Niels daar twee weken lang de

Lees meer »

Minstens zes doden bij dubbele Russische aanval op Oekraïens ziekenhuis: tijdens evacuatie viel tweede drone aan

In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky enkele topontmoetingen met Amerikaanse politici. Vandaag ontmoette hij Amerikaans ex-president Donald Trump. Die laatste heeft gezegd dat hij zich wil engageren om “de oorlog op te lossen”. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Onze school is de enige plek waar ik gewoon Marthe kan zijn”: wie is Sinerjey, de man die al vijf jaar achter Marthe staat?

Een jongen of meisje, dat blijft geheim. Maar de baby van Marthe De Pillecyn (28) en Sinerjey Meyfroodt (35) zal zonder twijfel gevoel voor ritme hebben. Meer dan twintig jaar al runt de papa in spe zijn eigen dansschool – intussen met zijn K3’tje mee aan boord – en groeide hij uit tot één van Vlaanderens grootste choreografen. Achter de

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

Bestolen schrijnwerker Joachim zoekt hulp via crowdfunding: “Ik wil mijn droom niet kwijt”

Een dag nadat de jonge zelfstandige schrijnwerker Joachim Roeland (22) uit Diksmuide bestolen werd van zijn bestelwagen en al zijn werkmateriaal, probeert de jongeman recht te krabbelen. Het totale verlies voor Joachim bedraagt 48.000 euro, een gigantisch bedrag. Nu startte hij ook een crowdfunding op. “Normaal zou ik dit nooit doen, maar ik wil doen wat nodig is om mijn

Lees meer »

Onderzoek naar dodelijke val Muriel Furrer (18) op WK wielrennen: lag Zwitserse al uur in bos voor ze gevonden werd?

Tragisch nieuws vanop het WK wielrennen in Zürich. De 18-jarige Muriel Furrer is overleden. De jonge vrouw viel gisteren tijdens de wegrit voor junioren vrouwen en liep een hoofdblessure op. Dat meldt de Internationale Wielerunie (UCI). Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden rond de valpartij. Zo zou het meisje een uur lang onopgemerkt aan de rand van een bos

Lees meer »