VS vergroten spanningen in Midden-Oosten, menen Rusland en China

Rusland en China hebben maandag de Verenigde Staten tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad ervan beschuldigd de toch al hoge spanningen in het Midden-Oosten aan te wakkeren met hun recente aanvallen op door Iran gesteunde groepen in Irak en Syrië.

 

Meer krantenkoppen in België

10 geldvragen aan Alexander Hendrickx

01:04 Hockeyspeler en Red Lion Alexander Hendrickx (31) verliest zijn geldzaken niet uit het oog. ‘Ik zoek sponsordeals met merken die bij me passen, omdat ik besef dat ik het ijzer moet smeden nu het heet …

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Belgisch kampioenschap Savatteschieten in Marke: Honderden deelnemers dingen mee naar prijzenpot van 9.000 euro

Wie schiet het best van al uit zijn of haar sloffen? Het is de vraag waarmee er dit weekend in Marke een stevige prijzenpot kon worden gewonnen. Tijdens het Belgisch kampioenschap Savatteschieten mocht iedereen, zowel jong als oud, proberen de pantoffel van weleer zo ver mogelijk te knallen. Het was tijdens het kampioenschap vooral uitkijken naar de inzet van de

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »