Trump daagt Biden uit voor debat in presidentiële race van 2024

Voormalig president Donald Trump, die heeft geweigerd met een van zijn rivalen te debatteren voor de Republikeinse presidentsnominatie, zei maandag dat hij zo spoedig mogelijk met de Amerikaanse president Joe Biden wilde debatteren.

 

Meer krantenkoppen in België

Poetin dreigt nucleaire wapens in te zetten, nu Amerikaanse langeafstandswapens voor Oekraïne hoog op de agenda staan

Rusland overweegt om nucleaire wapens in te zetten, als het wordt aangevallen door een land dat door een nucleaire grootmacht wordt gesteund. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. De timing van de uitspraak is mogelijk niet toevallig, want vandaag zit de Oekraïense president Zelenski samen met VS-president Biden over de Amerikaanse steun aan Oekraïne.

Lees meer »

42 procent bestuurders rijdt te snel op Koninklijk Parklaan in Brussel

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft een verkeerscontrole gehouden op de Koninklijk Parklaan richting Brussel. Daarbij werden 3.518 voertuigen gecontroleerd, waarvan er maar liefst 42 procent sneller reed dan de toegelaten 50 kilometer per uur. "1 bestuurder werd zelfs geflitst aan 100 kilometer per uur", zo meldt de politie.

Lees meer »

Sluiting en ontslag voor 3.000 werknemers Audi Brussel lijkt kwestie van tijd: directie noemt aanbod van investeerder “niet levensvatbaar”

Ondanks gesprekken met ruim twintig potentiële investeerders, lijkt een overname van de Audi-fabriek in Vorst van de baan. Eén partij gaf wel blijk van concrete interesse, maar volgens de directie is dat plan op dit moment “niet levensvatbaar”. Een sluiting van de fabriek met bijhorend collectief ontslag voor de bijna 3.000 werknemers lijkt stilaan onafwendbaar.

Lees meer »

Iraanse geestelijke leider: “Dood Nasrallah blijft niet ongestraft”- Israël beweert nu ook inlichtingenchef Hezbollah te hebben gedood

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »

Paus Franciscus veroordeelt misbruik in kerk: “We moeten vergiffenis vragen”, scherpe kritiek van premier De Croo in toespraak

De kerk moet zich schamen en vergeving vragen. Dat zei paus Franciscus over het seksueel misbruik binnen de kerk, tijdens zijn toespraak in het Kasteel van Laken. Hij noemde het "een schande die we moeten aanpakken". Ook koning Filip en ontslagnemend premier De Croo hadden het in hun toespraak expliciet over het seksueel misbruik in de kerk. "We kunnen een

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Afscheid van Tiffany Tant (36) uit Menen, mama van vijf kinderen, die van de trap viel: “Iemand met een hart van goud, kleurrijk, oprecht, eerlijk”

In een bomvolle aula op de stedelijke begraafplaats in Menen vond zaterdagvoormiddag de uitvaart van Tiffany Tant (36) plaats. Ze overleed in het AZ Delta Rumbeke na een lelijke val van de trap in haar duplex-appartement. Ze lag nog tien dagen in coma, maar stierf zondag aan haar verwondingen. Tiffany was de mama van vijf kinderen Sciro (4), Vincenzo (5),

Lees meer »

Duitse politie arresteert vermoedelijke Chinese spionne

De Duitse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt voor China te spioneren. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De Chinese Yaqi X werkte voor een logistiek bedrijf dat ook diensten leverde op de luchthaven Leipzig/Halle en zou zo belangrijke informatie over vluchten, vrachtladingen en passagiers op de luchthaven hebben doorgespeeld aan iemand die voor de Chinese geheime

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »