“Ruim één op vijf Vlamingen had voorbije 12 maanden psychische stoornis”

Zowat 22 procent van de volwassen Vlamingen voldeed de voorbije 12 maanden aan de criteria van een psychische stoornis. Dat meldt zorgkoepel Zorgnet-Icuro op basis van de resultaten van een reeks bevragingen bij zowat 6.400 Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars.

 

Meer krantenkoppen in België

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Mertens op US Open onderuit tegen voormalige dubbelpartner

Elise Mertens (WTA-35) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van het US Open kunnen plaatsen. De 28-jarige Limburgse slaagde er niet in te stunten tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), tweede reekshoofd en vorig jaar runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 37 minuten werd het 2-6 en 4-6.

Lees meer »

Slechts 3 op 10 tieners die al seks hebben, gebruiken condoom: “Het zou makkelijker moeten zijn, het is gewoon te duur”

Van de tieners die al seks hebben, gebruiken er maar drie op de tien altijd een condoom. Expertisecentrum Sensoa heeft daar onderzoek naar gedaan. De zestien tot zeventienjarigen, daarover gaat het, staan dan wel positiever tegenover het condoom, de meerderheid gebruikt hem niet. De reden? Eén op de drie jongeren vindt ze te duur. “Het zou niet zo veel mogen

Lees meer »