Populariteit gymnaste Olivia Dunne (21) bereikt ongekende hoogtes na nieuw exploot, maar: “De Spelen? Nee, dat is gekkenwerk”

De Amerikaanse turnsensatie Olivia Dunne (21) heeft opnieuw van zich laten spreken. ‘Livvy’ behaalde met haar team van de universiteit van Louisiana een recordscore, wat haar populariteit in de States, die ook op sociale media enorm is met miljoenen volgers, alleen maar doet groeien. Maar op de Olympische Spelen is ze straks sowieso niét te zien. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

Inwoners Bilzen niet te spreken over controleactie van politie met drone in fietszone, maar politie bijt van zich af: “Niet om automobilisten te pesten”

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt kritiek van inwoners over de controleactie in de Zeepstraat, die recent is omgevormd tot fietsstraat. De politie heeft daar woensdag een drone ingezet om te controleren of automobilisten zich er aan de regels houden. "Mensen moeten daar niet zo verbaasd over zijn, wij staan in voor de veiligheid van fietsers die via de straat naar school

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

In auto wachten tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert geeft Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »