Politie-inspecteur ontkent dat hij buurvrouw met luchtdrukpistool bedreigde: “Ik wilde net helpen”

Een 58-jarige inspecteur van de lokale politie riskeert 12 maanden cel en 1.200 euro boete omdat hij volgens het openbaar ministerie zijn buurvrouw bedreigde met een luchtdrukpistool. De man ontkent echter ten stelligste. “Integendeel, ik hielp haar net met haar boodschappen maar die vrouw heeft een ziektebeeld. Het enige wat ik deed, was haar hond met het pistool doen schrikken, omdat hij zijn behoefte altijd in de gang deed.”

De vermeende feiten zouden plaatsgevonden hebben op 30 maart 2022 in een appartementsgebouw in Koksijde. Daar woont een 58-jarige politie-inspecteur en ook het vermeende slachtoffer, dat zich geen burgerlijke partij stelde. De vrouw, die een ziektebeeld heeft, belde die avond andermaal naar de hulpdiensten om een ziekenwagen te vragen.

“Aan de telefoon hoorden ze in de alarmcentrale haar hond luid blaffen”, schetste de procureur. “Ze hoorden ook een man roepen, en dat zou om de beklaagde gaan. Bij aankomst vertelde de vrouw aan de ambulanciers dat ze door hem bedreigd werd met een pistool. Ook haar hond zou bedreigd geweest zijn. De ambulanciers hadden zelf niks van de feiten of een pistool gezien. De politie vond bij een huiszoeking wel een luchtdrukpistool en een matrak, een verboden wapen, in de woning. De bedreigingen zijn voor ons bewezen en we vorderen 12 maanden cel en 1.200 euro boete.”

Ondier van een hond

De politie-inspecteur en zijn advocaat schetsen een heel ander beeld. “Het is bekend dat die vrouw een ziektebeeld heeft, vaak de ambulance belt en haar hond door de sirenes door het dolle gaat”, zegt advocaat Alain Coulier. “Die buurvrouw is op zich een lieve dame en mijn cliënt helpt haar ook, maar soms heeft ze het moeilijk. Haar hond doet ook altijd zijn behoefte in de gemeenschappelijke gang, tegen de voordeur van mijn cliënt. Nadat hij bij het horen van de sirene weer dol werd, opende mijn cliënt zijn deur om stilte te vragen. Daarop liep haar hond, eigenlijk een stuk ondier, zijn huis binnen. Daarop heeft hij met het luchtdrukpistool een ‘plof’ gelost naar het dier om hem te doen schrikken. Dat is niet strafbaar en meer gebeurde er niet. En die gevonden matrak is eigenlijk een relikwie van meer dan 20 jaar oud, een stuk oud dienstmateriaal, dat bij hem tentoongesteld is. We vragen de volledige vrijspraak.” (JH)

Vonnis op 27 februari.

The post Politie-inspecteur ontkent dat hij buurvrouw met luchtdrukpistool bedreigde: “Ik wilde net helpen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »