“Poetin houdt jaarlijkse toespraak voor parlement rond tweede verjaardag van oorlog”: wat mogen we verwachten?

De jaarlijkse toespraak van de Russische president Vladimir Poetin (71) voor het parlement zal samenvallen met de tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Russische krant ‘Kommersant’ op basis van vier anonieme bronnen uit het Kremlin. Poetin zal het naar verwachting hebben over “de Russische overwinningen in Oekraïne” en zal ook zijn verkiezingsprogramma voorstellen, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dochter Winnie interviewt vader Bart Peeters: “Wie mijn vader enkel van televisie kent, heeft een fout beeld van hem”

Bart Peeters (64) is een flipperkast. Je moet er niet eens een halve euro in steken. Zet een camera voor de man, of een microfoon of een publiek, en de showbizzmachine slaat aan. Woorden, ogen en ledematen vliegen alle kanten uit, liefst tegelijk. Maar zet Bart Peeters in zijn woonkamer bij dochter Winnie (29) en laat haar de vragen stellen,

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »