Meer dan 30 jongens gaan voor een ‘broske’ om zieke Sem (17) hart onder de riem te steken: “De steun die je dan voelt, dat is niet normaal”

“Je haar verliezen, dat stelt niks voor.” En dus ruilden een dertigtal jongens hun weelderige haarbos in voor een broske. Op die manier steunen ze hun vriend Sem (17), die voor de tweede keer vecht tegen leukemie. “De steun die ik voel, die is niet normaal.”

 

Meer krantenkoppen in België

Leiderschapscrisis bij de VRT: CEO Delaplace om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark

Opent een McDonalds weldra de deuren in Menen? Verschillende aanplakborden lijken alvast de voorbode van dit nieuws. Goed nieuws, voor zowel de inwoners als de stad zelf want hiermee wordt een nieuw startsein gegeven voor de site Tyber.
The post Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark appeared first

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »