LIVEBLOG CLUB-UNION (20u45, VTM 2). De ene moet, de andere mag: Deila en Blessin met verschillend gevoel naar bekerclash

Hoogspanning op Jan Breydel. Club Brugge versus Union, duel één in de halve finale van de Croky Cup. Kan blauw-zwart zich herpakken of delen de Brusselaars een nieuwe mentale tik uit? Volg het hieronder, op VTM 2 en VTMGO. 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Mooi weer en de beloofde kip aan ‘t spit op eerste markt in Beveren: “Het is nu aan de Bevernaars”

De wekelijkse zaterdagmarkt die afwisselend in Krottegem en Beveren wordt georganiseerd, is vandaag voor het eerst te gast in Beveren. “We hebben nu ook een kippenkraam, er zijn ook de pizza’s van Carillon… Van groenten tot vis, alles kun je hier verkrijgen. Het is nu aan de Bevernaars,” zegt Filip Lievens, voorzitter van het organiserend Bevers Komitee. Voor de Dag

Lees meer »

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze gemeente werkt”

Vrijdagvoormiddag organiseerden alle gemeentescholen van Zwevegem een unieke leerervaring voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de ‘Ontdek Je Gemeente Dag’ ontdekten ongeveer 175 kinderen uit Zwevegem, Heestert, Sint-Denijs en Zwevegem-Knokke de fascinerende wereld van lokale politiek in het Gemeentepunt van Zwevegem.
The post Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze

Lees meer »