Kinderkansenfonds van Rotary Gistel blijft groeien: al 1.615 kinderen geholpen

Vriendengroep The Attic Brigade schenkt een cheque van 2.092 euro aan Rotary Gistel. Die zal het welgekomen bedrag inzetten voor het Kinderkansenfonds, dat iets meer dan twee jaar geleden werd opgestart en al 220.000 euro heeft kunnen besteden aan 37 projecten.

“Het bedrag werd ingezameld tijdens de bar op de kerstmarkt ‘Gistelen in een gezellige kerstsfeer’. Medeorganisator van de beurs Thomas Janssens heeft goeie contacten met Rotary Gistel en vroeg ons om mee te werken aan een geldinzameling voor het goeie doel”, zeggen Patrick Zwartebroeckx, Jürgen Maene, Marc Paryn en Geert Castelyn, die samen vriendengroep The Attic Brigade vormen.

Gestart in 2021

Dat goede doel is dus het Kinderkansenfonds van Rotary Gistel. “We startten ermee in november 2021. Tot dan deden we vooral losse acties en fundraisers, maar we besloten ons op één concreet doel te focussen: het geven van ontwikkelingskansen aan 0- tot 12-jarigen”, zegt Raf Jacxens, secretaris van het Kinderkansenfonds. “Om dat gestructureerd te doen, richtten we dus een fonds op in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Dat is een autoriteit en biedt schenkers een bijkomend fiscaal voordeel.”

220.000 euro

“Sinds de oprichting verleende het Kinderkansenfonds al steun aan 37 projecten, goed voor een toegekend bedrag van ongeveer 220.000 euro. Daarmee hebben we al 1.615 kinderen kunnen helpen. Voor een relatief compacte stad als Gistel is dat een groot succes.”

Het zijn organisaties, scholen of verenigingen die bij het Kinderkansenfonds specifieke projecten indienen. Die projecten moeten aansluiten bij de thema’s kledij, onderwijs, voeding en sociale ontwikkeling. Zo werd vorig jaar 2.000 euro toegekend aan basisschool Driespan voor de aankoop van sportkledij en tussendoortjes, en 14.000 euro aan Vrije Basisschool Sint-Jozef voor warme maaltijden, kledij, schoolklassen en lesmateriaal.

Meeting met partnerorganisaties

“Elke steun is welkom en draagt bij tot de bekendheid van ons fonds, en laat actoren toe om ons beter te leren kennen. Zo hebben we elk jaar een stakeholdersmeeting om met de partnerorganisaties van gedachten te wisselen, zoals scholen, OCMW’s, verenigingen en Huis van het Kind”, aldus Jacxens. Het was op zo’n meeting dat de cheque van The Attic Brigade in ontvangst werd genomen.

Vorige zondag organiseerde het fonds in Vip Fit in Moere ook een spinning voor het goede doel. 72 deelnemers fietsten zich de longen uit het lijf.

The post Kinderkansenfonds van Rotary Gistel blijft groeien: al 1.615 kinderen geholpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »