Hotelschool Ter Groene Poorte wint overtuigend tiende JRE-Belgium Cooking Cup

Leonie De Vlieger en Nick Borremans van de Ter Groene Poorte hotelschool in Brugge hebben de eerste prijs behaald op de tiende editie van de JRE-Belgium Cooking Cup. In de hotelschool van Hasselt namen jonge chefs uit heel Vlaanderen het tegen elkaar op. Het team van Ter Groene Poorte ging ook aan de haal met de prijs voor het beste voorgerecht en de beste Mystery Box.

Maandag namen de zes finalisten, bestaande uit teams van de hotelscholen Hasselt Go!, Next Hotelschool, Institut Emile Gryzon Anderlecht, Rhizo, Hotelschool Kortrijk, Ter Groene Poorte Brugge, Hotelschool Turnhout en Hotelschool Wemmel het tegen elkaar op in de hoop om indruk te maken op een jury van doorgewinterde experts. De jonge chefs demonstreerden hun creativiteit, techniek en artistieke flair, terwijl ze de vaardigheden toonden die ze tijdens hun opleiding hebben verworven.

Meer dan een wedstrijd

“De Cooking Cup is veel meer dan een culinaire wedstrijd. Het is een kans voor jong talent om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst door hun vaardigheden aan te scherpen, hun horizon te verbreden en zinvolle contacten te leggen met gevestigde chefs”, aldus Olivier Bauche, voorzitter van JRE-België.

Onder druk presteren

De jury, bestaande uit experts op dit gebied, chefs en partners, beoordeelde elke prestatie streng. De beoordelingscriteria benadrukten niet alleen de technische vaardigheden, maar ook het vermogen van de deelnemers om onder druk te werken en zich aan te passen aan onvoorziene uitdagingen.

De professionele jury oordeelde streng maar rechtvaardig. © JRE

Zo moesten de finalisten een honderd procent plantaardig voorgerecht presenteren en smaken combineren zoals hoevevarken met een piccalilli van seizoensgroenten.

Aan het einde van een intense wedstrijd wonnen Leonie De Vlieger en Nick Borremans, die trots de Ter Groene Poorte hotelschool in Brugge vertegenwoordigden, glansrijk de eerste prijs.

The post Hotelschool Ter Groene Poorte wint overtuigend tiende JRE-Belgium Cooking Cup is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »