Hoofdplein KVK Westhoek wordt kunstgras

Omdat KVK Westhoek een voetbalplein verliest door de bouw van het nieuwe zwembad, krijgt de club kunstgras op het hoofdplein. CD&V gaat akkoord, maar vraagt of Stad Ieper bemiddelt om voetbalclubs zonder kunstgras de mogelijkheid te bieden te voetballen op het kunstgras van andere club bij slecht weer.

Het nieuwe zwembad zal gebouwd worden op het voetbalveld tussen de atletiekpiste en het huidige zwembad. Omdat dit gevolgen heeft op de trainingsuren stelde KVK Westhoek de vraag om het hoofdplein in kunstgras aan te leggen. Zo zouden daar in de toekomst ook trainingen kunnen plaatsvinden zonder dat de grasmat kapot gaat. Stad Ieper ging akkoord en investeert 650.000 euro in zo’n kunstgrasveld. Maandag keurde de gemeenteraad de toetreding goed tot een groepsaankoop van Sport Vlaanderen.

Clubs zonder kunstgras

Oppositiepartij CD&V keurde mee goed, maar Peter De Groote (CD&V) vroeg of de stad een bemiddelende rol kan spelen als er een aanvraag komt voor de beschikking van kunstgrastrainen door bepaalde clubs. “Bij aanhoudende droogte of regenval – zoals we in november en december gehad hebben – kunnen clubs die geen kunstgrasveld hebben niet trainen met hun jeugd. Enkele clubs hebben contact opgenomen met clubs die wel zo’n kunstgrasveld hebben om samen te werken en die kregen zelfs geen antwoord. We vragen dus dat wanneer de stad investeert in kunstgras er ook voorgesteld wordt om dat kunstgrasveld ook ter beschikking te stellen voor andere clubs bij slecht weer.” Bij afwezigheid van schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper) antwoordde schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) dat het een terechte vraag is dat hij dat zeker zal meenemen in het volgende overleg met zijn collega-schepen. (TOGH)

The post Hoofdplein KVK Westhoek wordt kunstgras is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »