Gemeente wil Melkerijweg verkopen aan Milcobel: “Geen openbaar nut meer”

De Melkerijstraat in Langemark verdwijnt van de kaart. Het gemeentebestuur zal het resterende stukje tussen Milcobel en de Bikschotestraat opheffen en wil het perceel vervolgens verkopen aan de zuivelcoöperatie. “Waar vroeger woningen gestaan hebben, wil het bedrijf ooit burelen bouwen”, antwoordde schepen Jean-Marie Callewaert (Vooruit) op de vraag van Leen Louwagie (CD&V) over de verdere intenties met het stuk weg.

De Melkerijstraat liep ooit van de Bikschotestraat tot de Groenestraat, maar een deel werd eerder al opgeheven voor de uitbreiding van Milcobel. Nu wil de gemeente ook het resterende stuk, tussen het bedrijf en de Bikschotestraat, opheffen. “Ongeveer een jaar geleden heeft Milcobel gevraagd om de voetpaden en de weg te herstellen”, legde schepen Jean-Marie Callewaert (Vooruit) uit op de gemeenteraad van afgelopen maandag. “Aangezien er daar geen bewoning meer is, kwam in het gesprek naar boven dat het bedrijf interesse heeft om dat stuk Melkerijstraat te kopen. In 2001, toen een ander deel van de Melkerijstraat al verkocht werd, bleek dat nog niet mogelijk omdat er toen nog bewoning was. Wij zijn daar niet veel openbaar nut meer in. Het stuk straat wordt nagenoeg uitsluitend gebruikt als ontsluiting van het bedrijf. Herstellingen zouden ook centen kosten en dus zijn we meegegaan in het verhaal om dat laatste stuk te verkopen.”

Er zijn wel nog enkele ontsluitingen van tuinen van woningen uit de Bikschotestraat. “Die kunnen als een private erfdienstbaarheid verder blijven bestaan. Het af te schaffen deel heeft geen verbindende functie meer, maar moet verder door de gemeente onderhouden worden. Door dit deel af te schaffen, wordt een kruispunt een inrit. Dat is duidelijker dan de huidige voorrangsregeling. Nu geldt op dit kruispunt een afwijking op de algemene voorrangsregeling binnen de bebouwde kom. Het verkeer in de Bikschotestraat zal na de afschaffing altijd voorrang hebben op het verkeer dat de inrit naar het bedrijf op- of afrijdt.”

Leen Louwagie (CD&V) vroeg wat de bedoeling is met dit stuk grond. “Nu dient dit tot toegang voor het bedrijf, maar wie zegt dat dit zo blijft, aangezien er nog andere toegangswegen zijn tot het bedrijf”, merkte Louwagie op. “Kan daarop gebouwd worden?”

“Als ik het goed begrepen heb, is het de bedoeling om waar die woningen vroeger gestaan hebben, ooit burelen te maken. Waarschijnlijk zal dat gebruikt worden als inrit naar die burelen”, antwoordde schepen Callewaert.

The post Gemeente wil Melkerijweg verkopen aan Milcobel: “Geen openbaar nut meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona gestart: zes gewonden

Bij de controversiële stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Verschillende gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, melden de lokale medische diensten aan Spaanse media.

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Het was behoorlijk pittig”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »