Exclusieve wijnkelder mét kluizen opent in luxehotel La Réserve in Knokke: “Nu al quasi volzet met de grootste wijnliefhebbers van het land”

In hotel La Réserve in Knokke is de uitzonderlijke wijnkelder met unieke wijnkluizen officieel in gebruik genomen. Volgens de eigenaars een primeur in de Benelux. Het hotel biedt wijnliefhebbers vanaf de mogelijkheid om hun persoonlijke collectie te bewaren in een wijnkluis, die zich bevindt in een speciaal ontworpen ruimte op de benedenverdieping. De wijnkluizen en de tweede wijnkelder vervolledigen hiermee de wijnbeleving van het hotel en het inpandige restaurant La Rigue. “We zijn nu al quasi volzet met de grootste wijnliefhebbers van over gans het land.”

In de benedenverdieping van het hotel wacht sinds vrijdag een bijkomend architectonisch hoogstandje, net zoals de rest van het hotel ontworpen door Glenn Sestig. Syrah marmeren sokkels weerspiegelen er de rijke kleur van topwijnen. Vrijdagavond kregen leden van de La Réserve Club voor het eerst toegang tot hun persoonlijke wijnkluis, goed voor het opslaan van 10 flessen, toegankelijk op elk moment, 24/7. Met een knipoog naar de veiligheid en exclusiviteit van een bankkluis zijn er wijnkluizen die voor een jaar verhuurd kunnen worden. Dit concept, uniek voor de hotelsector in de Benelux, werd ingehuldigd door de eerste huurders, in het bijzijn van eigenaren Marc Coucke en Bart Versluys.

Simon De Tavernier, Sommelier van La Réserve en La Rigue en in 2022 bekroond als Beste en tegelijk jongste Maître d’hôtel van België, staat aan het roer van het wijnprogramma. Met ervaring in vooraanstaande restaurants als Hof van Cleve en Le Château de Mylord, is hij de drijvende kracht achter de wijnervaring. “Het is een droom om in deze unieke wijncollectie te werken en wijnen te serveren aan kenners en levensgenieters,” zegt De Tavernier. “Het is mijn ambitie om voortdurend te verbeteren en op zoek te gaan naar unieke wijnen, om zo mijn passie te delen met gasten die kwaliteit waarderen.”

Aandacht voor detail

Yannick Bouts, General Manager van La Réserve, is enthousiast. “Aandacht voor detail is cruciaal bij La Réserve en La Rigue, en die precisie wilden we ook terugzien in onze wijnkelder. La Réserve streeft voortdurend naar innovatieve en unieke belevingen voor gasten”, zegt Bouts. “We zijn dan ook heel trots dat we hen deze unieke wijnkelder kunnen tonen. Met een wijnvoorraad verdeeld over drie onderscheidende locaties en onder de bezielende leiding van een bekroonde en gedreven sommelier, bouwen we verder aan onze weg: van La Réserve een bestemming maken. Gedurende de rest van het jaar zullen we nog grote en kleine features lanceren die het hotel tot een ware bestemming zullen transformeren. Zo is het uitkijken naar de zomer, wanneer ook ons wellness-gedeelte opengaat.”

De La Reserve Club, met een maximum van 100 leden, is reeds quasi volzet met de grootste wijnliefhebbers van over gans het land. Nieuwe leden worden nog slechts aanvaard na voordragen door twee bestaande leden en aanvaarding door het selectiecomité. (MM)

The post Exclusieve wijnkelder mét kluizen opent in luxehotel La Réserve in Knokke: “Nu al quasi volzet met de grootste wijnliefhebbers van het land” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »