Elise De Waele van brasserie Ruislé is West-Vlaams Sommelier van het Jaar

Elise De Waele van brasserie Ruislé in Ruiselede werd verkozen tot ‘Sommelier of the Year’ voor de provincie West-Vlaanderen. Ze haalde het vóór Keith Couhysder van restaurant Caillou in Knokke-Heist en Gianni De Rous van restaurant Marina in Oostende. Niet minder dan 14.000 foodies, gastronomen en horecaprofessionals brachten online hun stem uit.

Als extra proef moesten de drie best geklasseerde kandidaten van elke provincie voor een vakjury een sommeliersproef afleggen. Deze proef lag niet voor de hand: de finalisten moesten acht alcoholvrije wijnen blind proeven en combineren met een bord met drie geselecteerde kazen. Elise De Waele won de proef voor de provincie West-Vlaanderen. Op maandag 4 maart wordt bekend gemaakt, wie van alle finalisten nationaal de allerhoogste score behaalde. Die mag zichzelf dan uitroepen tot ‘Sommelier of the Year 2024’. Die dag wordt ook de ‘Wine Lady of the Year 2024’ bekend gemaakt.

Onderscheidingen

Het is niet de eerste keer dat Elise De Waele van brasserie Ruislé zich onderscheidt als sommelier. In 2018 werd ze al ‘Beste Junior Sommelier van België’ en in 2022 ‘Jeune Sommelier van België’. Ze won tevens de ‘Ruinart Sommelier Challenge’ in Brussel en behaalde vorig jaar de ‘Young Sommelier Award of Excellence’. (GGM)

The post Elise De Waele van brasserie Ruislé is West-Vlaams Sommelier van het Jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket

G&V Breakpoint Basket Waregem kruist dit weekend de degens met de buren van Bobcat Wielsbeke. De ploeg van Ine Parmentier won op de eerste speeldag op het veld van BBC Vanuxeem Ploegsteert Heuvelland met 39-55.
The post Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet de plek om over voetbal te praten”: daags na scherp interview brengt Kevin De Bruyne met vrouw Michèle bezoek aan Ronald McDonald Huis

Kort nachtje na de nederlaag tegen Frankrijk. Kevin De Bruyne is vanmorgen samen met zijn vrouw Michèle Lacroix naar het Ronald McDonald Huis – dat vijf jaar bestaat – getrokken. Over zijn zeer scherp interview van gisteravond en zijn virale “ik stop”-uitspraak wilde de aanvoerder van de Rode Duivels niet praten.

Lees meer »

Sterballerina Michaela DePrince (29) overleden: “Ze liet zien dat schoonheid uit de donkerste plekken kan oprijzen”

In de Verenigde Staten is ballerina Michaela Mabinty DePrince (29) overleden. DePrince danste onder meer bij het Nationale Ballet in Amsterdam en het Boston Ballet. Ze was ook te zien in ‘Lemonade’ van zangeres Beyoncé. Door haar levensverhaal en door de manier waarop ze als zwarte vrouw naam kon maken in de balletwereld, is ze voor velen een bron van

Lees meer »

Wat met Keizer der Junioren? Lichte paniek nadat Koksijdse vzw en voorzitter Pittem Koerst stoppen

Wordt het zaterdag en zondag de laatste Keizer der Junioren? Na deze UCI-tweedaagse wordt de vzw Veloclub Koksijde ontbonden. En Pittem Koerst ziet voorzitter Geert De Meulemeester aftreden. Pittem wil verdergaan met de Keizer. In Koksijde ligt de bal in het kamp van de politiek.
The post Wat met Keizer der Junioren? Lichte paniek nadat Koksijdse vzw en voorzitter

Lees meer »

“Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften

Robin Orins eindigde woensdagnamiddag op de vierde plaats in de tijdrit bij de beloften op het EK wielrennen in Limburg. Hij zag er het goud voor het derde opeenvolgende jaar naar Alec Segaert gaan.
The post “Deze vierde plaats is correct”: Robin Orins nadat hij nipt naast podium grijpt op EK tijdrijden bij beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

281 doden en 1,6 miljard dollar schade na doortocht van tyfoon Yagi in Vietnam

Een week na de doortocht van Yagi in Vietnam is het duidelijk dat de tyfoon een hoge menselijke en materiële tol heeft geëist. De dodentol is er opgelopen tot 281 slachtoffers. Nog eens 67 mensen zijn vermist geraakt en meer dan 1.900 mensen zijn gewond geraakt, meldt de Vietnam Disaster and Dyke Management Authority zondag. Volgens eerste schattingen door de

Lees meer »